Op de sociaal media wordt aan alle kanten geroepen dat het de schuld van Marokko zou zijn, maar het is niet de taak van Marokko om de Spaanse grens te bewaken. Dat is de taak van Spanje.

Die bewering is de zaken omdraaien. Net zoals de EU de zaken omgedraaid heeft door Turkije met de Rutte-deal verantwoordelijk te maken voor de Griekse grens om dan vervolgens commentaar te leveren op de Grieken als die zo af en toe eens een invasieboot terugduwen naar Turkse wateren. Dat heet grensbewaking en zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Turkije is net als Marokko een zogenaamd veilig land waarvandaan mensen niet hoeven te vluchten en waar je binnendringers prima naar terug kunt duwen, maar dan moet je het wel doen voor ze voet aan je wal zetten anders treden er allerlei vervelende internationale verdragen in werking.

Ongeveer 8.000 illegale immigranten zijn erin geslaagd vanuit Marokko de Spaanse enclave Ceuta in Noord-Afrika binnen te komen. Volgens El País zijn de immigranten maandagochtend begonnen met het oversteken van de grens vanuit Fnideq in Marokko. Sindsdien is het aantal snel gestegen, tot 6.000 op dinsdagochtend. De situatie is ongeëvenaard. In 2020 kwamen het hele jaar door 2.228 illegale immigranten naar Ceuta, vergeleken met 5.000 alleen op maandag.

Op de video hieronder is goed te zien dat Spanje de binnendringers geen strobreed in de weg legt. En ook al is de invasie van Ceuta een jaarlijks terugkerend fenomeen, toch is het lullige grenshekje minder dan wat er om een gemiddeld Nederlands voetbalstadion staat.

En dat is omdat het Spanje geen moer kan schelen omdat ze weten dat de indringers toch door zullen reizen naar de goed gevulde vetpotten in Noordwest-Europa waar ze van de VVD gratis huizen en uitkeringen krijgen van uw geld.

In Italië is de situatie al niet anders. Dat land laat ook vrolijk iedereen binnen om ze vervolgens door te sturen naar het dichtstbevolkte landje ter wereld aan de Noordzee.

Ondertussen beloont de goedgeefse VVD via het EU covid-steunpakket deze landen met miljarden euro’s, zodat Spanje zijn inwoners een basisinkomen kan geven en Italië de pensioenleeftijd kan verlagen.

De massale binnenkomst van Marokkanen, als gevolg van het inactief zijn van de veiligheidstroepen van de Marokkaanse gendarmerie, vindt plaats in een context van diplomatieke spanningen tussen Spanje en Marokko volgens El Pais. Rabat is boos op Spanje vanwege de opname in een ziekenhuis in Logroño van de leider van het Polisario-front, Brahim Gali, 73,  die lijdt aan covid-19.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Binnen de EU wordt alles gedaan voor immigranten en niets voor Europeanen

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties