Wereldwijd toezicht, “financiële onafhankelijkheid” en de bevoegdheid om nationale regeringen terzijde te schuiven, vormen de belangrijkste punten van de door de WHO aanbevolen “hervormingen”.

In een nieuw rapport, gepubliceerd door de Verenigde Naties, wordt beweerd dat de covid19-“pandemie” zou zijn voorkomen als de VN – en meer bepaald de Wereldgezondheidsorganisatie – meer mondiaal gezag zou hebben gekregen, schrijft Kit Knightly.

Het rapport is getiteld Covid19: Make it the Last Pandemic en zijn de gepubliceerde bevindingen van het Independent Panel on Pandemic Preparedness and Response, dat zich bezighoudt met de vraag hoe de wereld “pandemieën” in de toekomst kan voorkomen.

Dit “onafhankelijke” panel wordt voorgezeten door de voormalige premier van Nieuw-Zeeland, Helen Clark, de voormalige president van Liberia, Ellen Johnson Sirleaf, en andere politici (waaronder de bekende globalist David Miliband), en werd in mei jongstleden opgericht door de directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus. (Hoe een rapport dat in opdracht van de WHO is opgesteld en waarin wordt opgeroepen om meer geld en macht aan de WHO te geven “onafhankelijk” kan worden genoemd, weet ik niet).

U kunt er alles over lezen op de website van het rapport zelf. (Waarom een enkel rapport van de WHO een eigen website nodig heeft, weet ik ook niet).

In de zesentachtig pagina’s bureaucratische dubbelzinnigheid van het rapport valt heel wat te ontrafelen, maar de belangrijkste conclusies zijn:

  1. Verhoog het leiderschap bij de voorbereiding op en de reactie op wereldwijde gezondheidsbedreigingen tot het hoogste niveau om rechtvaardige, verantwoordelijke en multisectorale actie te garanderen
  2. Concentreer en versterk de onafhankelijkheid, het gezag en de financiering van de WHO
  3. Nu investeren in paraatheid om volledig functionele capaciteiten op nationaal, regionaal en mondiaal niveau te creëren
  4. een nieuw internationaal systeem voor toezicht, validatie en waarschuwing opzetten
  5. Een vooraf onderhandeld platform voor instrumenten en voorraden tot stand brengen
  6. nieuwe internationale financiering te vinden voor de mondiale collectieve goederen van paraatheid voor en reactie op pandemieën
  7. Landen moeten op het hoogste niveau nationale coördinatie voor paraatheid voor en reactie op een pandemie opzetten

Dit alles kan in het algemeen worden samengevat als “geef de WHO (en hun trawanten) meer geld, en meer macht“.

Elk deel van hun aanbevelingen bevat een aantal bulletpoints, veel te veel om allemaal door te nemen, maar er zijn zeker een paar paragrafen die een oplettende lezer een wenkbrauw zouden moeten doen optrekken:

“De WHO moet een nieuw mondiaal systeem voor toezicht opzetten, gebaseerd op volledige transparantie door alle partijen, met gebruikmaking van de modernste digitale hulpmiddelen om informatiecentra over de hele wereld met elkaar te verbinden en met inbegrip van toezicht op de gezondheid van dieren en het milieu, met de nodige bescherming van de rechten van mensen…”

… Wat in wezen neerkomt op het legaliseren van wereldwijde surveillanceprogramma’s op massale schaal, met – uiteraard – “passende bescherming van de rechten van mensen” (en schaam je dat je er anders over denkt).

En dan is er nog:

Toekomstige verklaringen van een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang door de directeur-generaal van de WHO moeten gebaseerd zijn op het voorzorgsbeginsel, wanneer dat gerechtvaardigd is…

… Wat betekent dat de directeur-generaal van de WHO de bevoegdheid krijgt om een wereldwijde “pandemie” uit te roepen, niet omdat er zeker een nieuwe ziekte is die mensen doodt, maar omdat ze denken dat die er zou kunnen zijn.

In wezen geeft men de directeur-generaal van de WHO de bevoegdheid om eenvoudigweg een pandemie te creëren wanneer men dat nodig acht. Enigszins ironisch is dat het panel voor “pandemie-preventie” aanbeveelt “pandemieën” veel waarschijnlijker te maken.

Voorts wordt in het rapport de loftrompet gestoken over de landen die de meest autoritaire “anti-Covid”-maatregelen hebben getroffen.

Met name China wordt geprezen voor zijn “snelle identificatie” van het virus en zijn ongelooflijk strenge afsluitingsmaatregelen. Een ander land dat als goed voorbeeld wordt aangehaald is Nieuw-Zeeland, dat eveneens zeer streng was.

De landen die naar verluidt “slechte resultaten” hebben geboekt bij de aanpak van de Covid-epidemie – hoewel ze nooit bij naam worden genoemd – worden daarentegen algemeen bekritiseerd vanwege “het ontkennen van wetenschappelijk bewijs”, “het afbrokkelen van het vertrouwen in maatregelen op het gebied van de gezondheidszorg” en het hebben van leiders die “sceptisch of afwijzend” leken te staan tegenover de pandemie.

Het gaat maar door en door op die manier. Bij elke stap wordt de loftrompet gestoken over centralisatie, globalisering en totalitarisme, ten koste van soevereiniteit, individualisme en vrijheid.

En terwijl het rapport zelf zijn agenda in zachte diplomatieke taal verpakt, zijn de auteurs achter het rapport veel openhartiger geweest over wat zij werkelijk bedoelen.

In een duidelijke aanval op de nationale soevereiniteit, zegt Helen Clark volgens een citaat in de Guardian:

“De pandemie werd verergerd door een gebrek aan mondiaal leiderschap en coördinatie van geopolitieke spanningen en nationalisme, waardoor het multilaterale systeem, dat de wereld veilig moet houden, werd verzwakt.
En zij bekritiseerde de huidige regelgeving die de bevoegdheden van de WHO aan banden legt:
“[De WHO] werd gehinderd en niet geholpen door de internationale gezondheidsvoorschriften en -procedures,”

Het is vrij duidelijk wat de boodschap hier is.

Tijdens het overdreven verhaal over de “pandemie” van het coronavirus hebben we gezien hoe nationale regeringen over de hele wereld de nepcrisis gebruikten om “tijdelijk” hun bevoegdheden uit te breiden.

Nu doen de Verenigde Naties ook mee, in de hoop hun wereldwijde machtsmandaat uit te breiden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


VN-chef Guterres eist World Reset om een ​​klimaatapocalyps te voorkomen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter.
Peter.
1 jaar geleden

Macht dat willen ze,Pandemie is een Plandemie ,alles komt uit,mooipraters met een pak aan ,die makkelijk geld zoeken,de VN zouden ze moeten afschaffen .Verenigde Narigheid .