De Australische krant “The Australian” heeft bevindingen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken openbaar gemaakt dat China waarschijnlijk al in 2015 overwoog het SARS-coronavirus als biowapen te gebruiken.

In geheime documenten uit 2015 die waarschijnlijk door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn verkregen, bespreken wetenschappers van het Chinese leger een mogelijk militair gebruik van SARS-coronavirussen, meldde de Australische krant. Het Amerikaanse rapport, getiteld “De onnatuurlijke oorsprong van SARS en nieuwe soorten door de mens gemaakte virussen als genetische biowapens”, heeft volgens de krant tot ophef en bezorgdheid geleid bij de voorzitters van de Britse en Australische commissies voor buitenlandse zaken, respectievelijk Tom Tugendhat en James Paterson, met name over de transparantie van de Chinese regering bij het ophelderen van de oorsprong van COVID-19.

De Australian schrijft over het Chinese document, waarin het SARS-coronavirus wordt beschreven als het begin van een “nieuw tijdperk van genetische wapens”, verder dat het kunstmatig zou kunnen worden omgevormd tot een opkomende ziekte bij de mens, en vervolgens op ongekende wijze als wapen zou kunnen worden ontketend, schrijft Sebastian Thormann. Tot dusver is er geen bewijs dat het virus opzettelijk is vrijgelaten of dat het gebruik dat in het artikel wordt besproken, verband houdt met COVID-19. Over de auteurs, schrijft de krant:

“Enkele van China’s leidende figuren op het gebied van volksgezondheid en militairen worden genoemd onder de 18 auteurs van het document, waaronder Li Feng, voormalig adjunct-directeur van China’s Bureau voor Epidemie Preventie. Tien van de auteurs zijn wetenschappers en wapenexperts aan de Medische Luchtmachtuniversiteit in Xi’an, die als “zeer riskant” wordt beschouwd vanwege haar militaire onderzoek.”

En verder:

“De Medische Universiteit van de Luchtmacht, ook bekend als de Vierde Medische Universiteit, werd in 2017 onder het bevel van de PLA [Volksbevrijdingsleger] geplaatst. De hoofdredacteur van de krant, Xu Dezhong, bracht volgens zijn online biografie in 24 briefings en 3 rapporten verslag uit over de topleiders van China’s Militaire Commissie [De commissie is China’s hoogste militaire bestuursorgaan] en het ministerie van Volksgezondheid tijdens de SARS-epidemie van 2003.”

De nadruk ligt op zogenaamd “gain-of-function”-onderzoek, waarbij virussen in het laboratorium kunstmatig gevaarlijker worden gemaakt. De wetenschapper Prof. Roland Wiesendanger en de Universiteit van Hamburg veroorzaakten opschudding met een verzameling indirecte bewijzen, die de laboratoriumhypothese over de oorsprong van de corona zeer aannemelijk deden lijken, als een ongeluk van dergelijke dubieuze onderzoekpogingen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Wuhan Instituut voor Virologie ‘zeer waarschijnlijk’ de bron van COVID-19

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties