Pfizer zei dinsdag dat het verwacht dat zijn vaccin dit jaar $26 miljard aan inkomsten zal genereren, tegenover een eerdere schatting van $15 miljard. Het bedrijf heeft leveringsovereenkomsten gesloten met regeringen voor meer injecties die in de komende jaren moeten worden geleverd.

Vorig jaar, in een race om in recordtijd een vaccin te ontwikkelen, nam Pfizer een belangrijke beslissing: In tegenstelling tot verschillende rivaliserende fabrikanten, die zwoeren af te zien van winst op hun injecties tijdens de Covid-19 pandemie, was Pfizer van plan winst te maken op zijn vaccin, meldt The New York Times.

In feite is het mRNA ‘vaccin’ dat het menselijk genoom wijzigt ‘GEEN’ vaccin. Het is gebaseerd op gentherapie gecombineerd met een ingebed vaccinatiepaspoort.

Pfizer heeft de winstgevendheid van de verkoop van zijn vaccins ondoorzichtig gehouden. De Verenigde Staten betalen bijvoorbeeld 19,50 dollar voor elke dosis van Pfizer. Israël heeft ermee ingestemd Pfizer ongeveer $30 per dosis te betalen, volgens meerdere berichten in de media.

Toen de Europese Unie er op 14 april 2021 mee instemde 1,8 miljard extra mRNA-vaccindoses van Pfizer te kopen, genoeg om alle inwoners van de EU vier keer in te enten, kondigde Pfizer aan dat het de prijs van zijn vaccin verhoogde tot $ 23 per dosis.

Het gegeven dat minder dan 2 procent van de 2,5 miljard doses die Pfizer en zijn ontwikkelingspartner, BioNTech, dit jaar willen produceren naar arme landen gaat, suggereert dat winst andere overwegingen heeft overtroefd.

De in de VS gevestigde vaccinmaker Pfizer trok zijn aanvraag voor een vergunning voor noodgebruik van zijn product in India in nadat de gezondheidsautoriteiten van het land lokale veiligheidstests eisten.

Brazilië en Argentinië zagen af van het bestellen van het Pfizer vaccin na knalharde chantage. De autoriteiten drongen erop aan dat de fabrikant van het vaccin aansprakelijk zou zijn in geval van onvoorziene bijwerkingen. De onderneming wilde dit echter onder geen beding aanvaarden. Naar verluidt wilde Pfizer juist garanties van de staten in geval van rechtszaken vanwege bijwerkingen. Meer bepaald moesten de regeringen hun nationale bankreserves of militaire bases en ambassadegebouwen in het buitenland als onderpand aan het bedrijf afstaan.

Het Big Pharma-bedrijf heeft een lange staat van dienst in het omkopen van artsen en volksgezondheidsfunctionarissen. In de VS heeft het bedrijf een strafblad nadat het in 2009 door het Amerikaanse ministerie van Justitie werd aangeklaagd wegens ‘frauduleuze marketing’. Het bedrijf kreeg de grootste strafrechtelijke boete in de geschiedenis van de VS als onderdeel van een schikking van 2,3 miljard dollar.


Help ons BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Ex-Pfizer baas: vaccin tegen Covid-19 is niet nodig

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties