De bespottelijke aanklacht kwam voor de rechter ondanks dat Le Pen beelden gebruikte om ISIS te veroordelen.

Populistische leider Marine Le Pen is vrijgesproken van het overtreden van haatzaaiwetten nadat ze op belachelijke wijze was aangeklaagd voor het plaatsen van beelden van gruweldaden van ISIS in een poging om de barbaarsheid van ISIS te illustreren.

Le Pen plaatste de beelden oorspronkelijk in 2015 als weerlegging van vergelijkingen die werden gemaakt tussen haar partij Nationaal Front en islamitische jihadisten.

“Dit is wat Daesh is,” schreef ze onder de foto’s, waarop ISIS militanten te zien waren die mensen executeerden.

Hoewel ze de foto’s plaatste in een poging om ISIS aan de kaak te stellen, werd Le Pen beschuldigd van “het verspreiden van gewelddadige boodschappen die de menselijke waardigheid ernstig kunnen aantasten,” een beschuldiging die nooit werd toegepast op mediakanalen of journalisten die gelijkaardige foto’s deelden, aldus Summit News.

Hoewel alles anders dan een vrijspraak onbegrijpelijk zou zijn geweest, is het feit dat het meer dan 5 jaar heeft geduurd voor er vonnis werd  gesproken absurd en ongetwijfeld gerelateerd aan Le Pen’s vijandigheid tegenover het Franse establishment.


LEES OOK:

Marine Le Pen: “Islamitische ideologie moet worden beschouwd als een vijand van Frankrijk”


Le Pen, die heeft gezworen “islamitische ideologieën” te verbieden en het dragen van de hijab in openbare gelegenheden te beperken, zal naar verwachting opnieuw in een verkiezingsstrijd verwikkeld raken met president Emanuel Macron, bij de presidentsverkiezingen volgend jaar april. In de peilingen gaan Macron en Le Pen gelijk op, maar in het getrapte kiessysteem voor het presidentschap lijkt ze kansloos.

Zoals we al eerder berichtten, lijkt het erop dat een groeiend deel van de Franse bevolking haar bezorgdheid deelt.

Uit een opiniepeiling die vorige week werd vrijgegeven, bleek dat een meerderheid van de Fransen de gevoelens steunt die werden verwoord in een brief ondertekend door actieve en gepensioneerde leden van het leger die waarschuwen dat het land afstevent op een “burgeroorlog” veroorzaakt door falend multiculturalisme en aanvallen op de Franse identiteit.


Help ons BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Opiniepeiling: meerderheid van Fransen is het eens met generaals dat het land afstevent op “burgeroorlog”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tim
Tim
1 jaar geleden

De omgedraaide wereld weer eens en blij als Jezus straks terug komt en we voorgoed van het kwaad verlost worden want ben het wel zat.