Een docent Engels van Barnard College was eind april te gast in een Canadees radioprogramma, waarin hij sprak over het opblazen en vergassen van blanken in een denkbeeldige rassenoorlog.

Volgens The Post Millennial, werd Ben Philippe in de CBC show “q,” gevraagd naar een segment in zijn boek “Sure, I’ll be your Black Friend” waarin hij beschrijft hoe hij blanken “tot ontploffing brengt” terwijl nabijgelegen ventilatieroosters schadelijke gassen uitspuwen.

“Als deze rassenoorlog zijn crescendo bereikt, verzamel ik jullie allemaal in een prachtig versierde kamer onder het voorwendsel van eenheid,” zei Philippe. “Ik zal een toespraak houden over burgerlijkheid en alle goede tijden die we delen; ik zal glimlachen als we het glas heffen op jullie goede, blanke gezondheid, terwijl de ontsteker onder de tafel knippert, wetende dat de uitgangen op slot zitten en de luchtopeningen gevuld zijn met gas.”

Phillippe, die Engels en filmstudies doceert aan Barnard, vertelde “q” gastpresentatrice Talia Schlanger dat het deel in het boek dat deze acties beschrijft oorspronkelijk veel langer was, maar dat zijn redacteur het heeft ingekort, bericht The College Fix.

Ik denk dat ik worstelde met de vraag of het eindresultaat daarvan geen totale oorlogsvoering is. Zoals in ‘Game of Thrones’ oorlogvoering? En hoe ziet dat eruit? En ik leefde in dat soort dwalende gedachten voor een paar pagina’s. En het was ook verontrustend om te schrijven. Want ik ben geen gewelddadig persoon, ik hou van al mijn blanke vrienden,” zei Philippe.

Schlanger vertelde haar gast dat ze, als Joodse vrouw wiens “grootouders de Holocaust overleefden”, sprakeloos was toen ze de passage hoorde. Opmerkelijk genoeg verontschuldigde ze zich toen tegenover Philippe: “Ik wilde je zeggen dat het me zo spijt dat jouw ervaring van de wereld je zo deed voelen.”

Volgens zijn faculteitspagina behaalde Philippe zijn BA aan Columbia en zijn MFA aan de Universiteit van Texas in Austin. Hij is gepubliceerd in Vanity Fair en Observer en zijn debuutroman, Field Guide To the North American Teenager, kwam twee jaar geleden uit.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


BLM activisten suggereren dat ‘ze alle blanken moeten gaan vermoorden’

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties