In de nasleep van de Corona-crisis en de verkiezingen in de VS is de censuur door Big Tech steeds massaler en brutaler geworden. YouTube verwijdert grote kanalen. Twitter verwijdert accounts of blokkeert zelfs tweets van Nobelprijswinnaars, net als Facebook. Zelfs een discussie tussen gouverneur Ron DeSantis van Florida en verschillende professoren van Stanford, Hard en Oxford werd gewoon geschrapt door YouTube

Nu hebben het Congres en de Senaat van Florida deze week een wetsvoorstel goedgekeurd dat censuur van sociale media aan banden te legt en strafbaar stelt.

Volgens Amerikaanse media is het wetsvoorstel, SB 7072, woensdag met 78-41 goedgekeurd door het Congres, nadat het eerder met 22-17 door de Senaat was gekomen. De wetgeving was een prioriteit voor gouverneur DeSantis. De nieuwe wet zou Big Tech ertoe moeten brengen zijn voortdurende censuur van politieke meningen in te perken.

De nieuwe wet bestraft dergelijk gedrag en zou bedrijven een boete opleggen tot 250.000 dollar per dag voor het blokkeren van politici in de staat en 25.000 dollar voor het blokkeren van andere verkozen functionarissen.

Het door de Republikeinen gecontroleerde Huis en de Senaat in Florida keurden de maatregel (SB 7072) goed, bijna vier maanden nadat voormalig president Donald Trump werd geblokkeerd door Twitter en Facebook in een staaltje van politieke inmenging na verkiezingen waar Kim Jong-un zijn vingers bij af zou likken. Kim Jong-Un Biden kreeg in Detroit 95% van de stemmen.

Bovendien verbiedt de wet onlineplatforms om “journalistieke ondernemingen” binnen de staat op oneerlijke wijze te filteren. De goedkeuring van SB 7072 is door conservatieven, die sinds het begin het voornaamste slachtoffer zijn van censuur door Big Tech, geprezen omdat het de vrijheid van meningsuiting versterkt.

SB 7072 wacht momenteel op de handtekening van gouverneur Ron DeSantis voordat het in wet kan worden omgezet. De gouverneur is in het openbaar een groot voorstander geweest van het recht op vrije meningsuiting, dus het lijdt weinig twijfel dat hij dit recht graag zal handhaven.

Florida had de woede opgewekt toen het in september 2020 verplichte maskers en andere beperkingen afschafte, en het het sindsdien niet slechter deed dan staten met lockdowns en maskers. En zoals we kunnen zien vinden er binnen reusachtige evenementen plaats en zijn er veel mensen zonder masker bij betrokken.

 


Help ons BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Pers in zijn zak: Bill Gates koopt media om de berichtgeving te controleren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties