Transhumanisme is de toekomst. AI verbeterde soldaten als onderdeel van de Borg. Alleen science-fiction schrijvers konden het bedenken, maar het wordt werkelijkheid.

Een toekomst met Robocops en Terminators en een totale digitale controle dictatuur. Prettig klinkt het allemaal niet. Het voetvolk in een digitaal concentratiekamp middels hun vaccinatie-apps, en de soldaten van de grote wereldspelers als half-mens/half-robot.

En het enge is dat geen grootmacht er mee op kan houden, omdat anders de ‘tegenpartij’ het overwicht krijgt. De vraag is trouwens hoelang die ‘tegenpartijen’ nog landen zullen zijn, want een aantal multinationals en individuen zijn al veel machtiger dan welk land dan ook.

Metro:

De hoofdwetenschapper van de pas opgerichte US Space Force heeft gezegd dat hij denkt dat “menselijke augmentatie” er eerder vroeger dan later zal zijn.

Dr. Joel Mozer, sprekend op een evenement in het Airforce Research Laboratory, zei dat het ‘absoluut noodzakelijk’ is dat de VS zijn tegenstanders overtreffen door voorop te lopen in ‘menselijke augmentatie’ in militaire technologie.

In de vorige eeuw is de westerse beschaving getransformeerd van een industriële maatschappij naar een informatiemaatschappij, maar vandaag staan we aan de vooravond van een nieuw tijdperk: het tijdperk van menselijke augmentatie”, aldus Mozer.


LEES OOK:

VS: Politie maakt nu actief gebruik van Boston Dynamics Robot Honden


Voor onze nationale defensie is het van het grootste belang dat we dit nieuwe tijdperk omarmen, anders raken we achterop bij onze strategische concurrenten.

Mozer, wiens carrière grotendeels is doorgebracht bij de Amerikaanse luchtmacht met het ontwikkelen van ruimtevluchttechnologieën, waarschuwde dat er de komende tien jaar ‘onvoorstelbare’ vooruitgang zou worden geboekt, waarbij hij verwees naar de sprongen in kunstmatige intelligentie (AI) die al zijn gemaakt in programma’s als Google’s AlphaGo.

De wetenschapper van de Space Force voegde eraan toe dat AI uiteindelijk militaire tactieken en strategieën zou kunnen ontwikkelen die “geen mens zou kunnen”, en dat uiteindelijk “autonome” programma’s of machines commandanten in real time zouden kunnen adviseren.

De AI zou uiteindelijk programma’s kunnen maken die aanvalslijnen ontwerpen die te complex zijn voor mensen om te begrijpen, waarschuwde Mozer.

“Dit zal zich uitbreiden tot het slagveld, waar commandanten en besluitvormers de beschikking zullen hebben over meerdere autonome agenten, die elk in staat zijn de uitvoering te controleren van zaken als verkenning, beschieting, of aanval”, voegde Mozer eraan toe.

Hij waarschuwde dat “we goed moeten nadenken over de ethiek hiervan, en hoe we deze autonome agenten kunnen vertrouwen, vooral in een tijdperk van dodelijke autonome oorlogsvoering”.

Wat menselijke verbetering betreft, suggereerde hij dat manipulatietechnologie uiteindelijk een “bovenmenselijke beroepsbevolking” zou kunnen opleveren, die gebruik maakt van technologieën als “augmented reality, virtual reality en zenuwstimulatie”.

Je zou een individu in een toestand kunnen brengen, waar leren wordt geoptimaliseerd en geheugen wordt gemaximaliseerd,’ zei hij.

Dit individu zou kunnen worden gevormd tot iemand met een zeer hoog prestatiepotentieel.

De Amerikaanse regering heeft een lange geschiedenis van menselijke experimenten voor potentiële militaire toepassingen.

In de jaren zestig voerde de Central Intelligence Agency (CIA) een geheim programma uit onder de naam MKUltra, waarbij getracht werd de effecten van drugs, marteling en esoterische psychologische technieken op menselijke proefpersonen te testen.

Er is geen openbaar beschikbare informatie waaruit blijkt dat de VS tot dusver hebben geprobeerd mensen op systematische wijze aan te passen.


LEES OOK:

Video: Pentagon werkt aan COVID vaccin, implanteerbare microchip om virus op te sporen


De onderzoeksafdeling DARPA van het Pentagon heeft echter projecten ondernomen die kijken naar menselijke augmentatie, zoals een huidimplantaat dat ziekteverwekkers kan detecteren en een neuraal netwerk om het menselijk brein en computers met elkaar te verbinden.

Ondertussen probeert Elon Musk’s Neuralink een commerciële brein-computer interface te maken. Het biotechbedrijf onthulde onlangs dat het met succes een aap met zijn geest video ping-pong had laten spelen met behulp van een van hun eigen chips, hoewel critici erop wezen dat dit al tientallen jaren eerder was gedaan.


Help ons BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Wereld Economisch Forum: De transhumane toekomst – versmelting van fysieke en digitale identiteit

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties