Een moeder uit Schotland vreesde dat ze haar benen zou verliezen nadat ze een ernstige reactie had gekregen op het AstraZeneca-vaccin.

Sarah Beuckmann kreeg haar eerste dosis van het vaccin op 18 maart en kreeg aanvankelijk de gewone griepachtige symptomen als bijwerking.

Maar de 34-jarige begon ongeveer zeven dagen later een tintelend gevoel in haar benen te krijgen en zag een uitslag rond haar enkels verschijnen.

De moeder belde in eerste instantie haar huisarts, maar ging toen naar de Eerste Hulp toen de pijnlijke blaren zich over haar lichaam begonnen te verspreiden, meldt The Daily Record.

Ze werd opgenomen in het Queen Elizabeth University Hospital waar ze 16 dagen lang tests onderging en de artsen vaststelden dat ze een reactie op de prik had gekregen.

Sarah, uit Glasgow, vertelde hoe haar benen bedekt waren met pijnlijke blaren die zich samenvoegden, waardoor ze aan een rolstoel gebonden was terwijl haar wonden genazen.

Ondanks haar pijnlijke beproeving zegt de verkoopster dat ze niet tegen vaccins is en dat ze vindt dat mensen zich nog steeds moeten laten inenten tegen het coronavirus.

Ze zei: “Het begon als een kleine uitslag, alleen rond mijn enkels. Die ochtend belde ik mijn arts en zij vroeg me om naar haar toe te gaan.

“Maar naarmate de dag vorderde, werden mijn benen erger.

“Uiteindelijk vroeg ik mijn man om me naar de Eerste Hulp te brengen. Daar aangekomen had ik een hartslag van 160bpm en daar maakten ze zich grote zorgen over. Ik werd aan een ECG-apparaat gelegd.

“De uitslag werd erger en het ziekenhuis deed tests op HIV, herpes en huidaandoeningen, zowel virale als bacteriële, maar die waren allemaal negatief.

“Ze deden twee biopsies en bij de tweede bleek dat er een reactie op het vaccin was.

“Toen ze erachter kwamen dat het een reactie op het vaccin was, hebben ze me steroïden gegeven en dat lijkt me echt te helpen.

“Ik zit momenteel ook in een rolstoel omdat ik niet kan lopen met mijn benen die elke dag ingezwachteld worden en de blaren op mijn voetzolen.

Sarah, die naast een abces in haar gezicht ook uitslag op haar armen en billen kreeg, dringt er bij anderen op aan zich bewust te zijn van veranderingen in hun lichaam nadat ze de prik hebben gekregen.

Ze heeft ook veel lof voor alle medewerkers van het ziekenhuis die haar tijdens haar langdurige verblijf hebben behandeld voordat ze op 12 april naar huis mocht.

Ze voegde eraan toe: “Ik ben geen anti-vaxxer of zo, zelfs nu niet, maar ik mag voor de zekerheid de tweede dosis niet halen.

“Ik vind nog steeds dat mensen zich moeten laten vaccineren en het aantal mensen dat zich heeft laten vaccineren, toont aan dat het voor de meesten veilig is.

Een woordvoerder van NHS Greater Glasgow and Clyde zei: “We willen iedereen bedanken die zich tot nu toe voor een vaccinatie heeft gemeld.

“Vaccinatie is de meest effectieve manier om het aantal sterfgevallen en ernstige ziekten als gevolg van COVID-19 te verminderen en speelt, naast andere maatregelen, een cruciale rol bij de bestrijding van het virus. We blijven er bij iedereen die daartoe is uitgenodigd op aandringen zich te melden voor hun vaccin.

Het is normaal dat vaccins mogelijke bijwerkingen hebben.

“Deze bijwerkingen moeten voortdurend worden afgewogen tegen de verwachte voordelen bij het voorkomen van ziekte.

“Voor de overgrote meerderheid van de mensen zijn deze bijwerkingen gering en we willen alle patiënten aanmoedigen om de NHS Inform-website te raadplegen en de bijsluiter van het vaccin te lezen die zij bij hun afspraak zullen ontvangen om te begrijpen wat die veel voorkomende bijwerkingen kunnen zijn in relatie tot hun specifieke vaccin.”

AstraZeneca is gecontacteerd voor commentaar.

Lees hier meer over vaccins.


Help ons BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Huid van man uit Goochland County bladdert af na extreme reactie op COVID-19 vaccin

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Leonoor en Marthe
1 jaar geleden

Wat vreselijk, maar onbegrijpelijk en in en in triest dat ze blijft zeggen dat ze geen antivaxxer is. Dan staat ze wel heel erg onder druk dat ze in die afschuwelijk situatie dit nog zegt. Dan is ze helemaal gehersenspoeld, geïndoctrineerd en getraumatiseerd. Mij moeder is overleden aan 100 pillen per weel opgebouwd in 30 jaar, een afschuwelijke lijdensweg. Marthe (mijn huisgenot) en ik hebben alles gedaan om haar te helpen, Ze was van de natuur en wil dit niet, maar kon niet onder de druk van mijn vader, broers, huisarts, artsen, verpleging, apotheker, farmaceutische industrie komen. Mijn vader legde de medicijnen neer en wachtte elk dag tot ze ze had ingeslikt. Ook als ze ze aan het inde uitspuugde, moest ze ze inslikken. Dat kan je ook niet alleen, we hebben elkaar nodig en hopen maa dat deze verhalen steeds meer naar buiten komen. Mijn moeder heeft me gevraagd om wereldkundig te maken wat haar en velen met haar is en wordt aangedaan door de farmaceutische industrie.