Een van de grootste corruptieschandalen in de geschiedenis van de Europese Unie neemt zijn loop. Omdat het verhaal zo onaangenaam is, ziet een groot deel van de Europese media, de pers die zich onafhankelijk noemt, zoals gewoonlijk niets, hoort niets, zegt niets.

Stella Kyriakides, de commissaris voor gezondheid die heeft getekend voor de mislukte, vertraagde contracten van de EU voor vaccins, lijkt verwikkeld te zijn in een corruptieschandaal van gigantische proporties. Sommige waarnemers zijn er al zeker van dat ze is omgekocht door vaccinfabrikanten, bericht Unser Mittel Europa.

Zo verscheen er onverwacht 4 miljoen euro op de gezamenlijke rekening van de EU-commissaris voor gezondheid en haar man. De Cypriotische pers heeft het al – woordelijk geciteerd – over passieve omkoping.

Het geld kwam via de Coöperatieve Bank van Cyprus (een bekend belastingontduikingsparadijs), die in handen is van de staat, terecht op de rekening van de familie van de commissaris; om een schandaal te voorkomen, probeerden zij de overschrijving te vermommen als een lening.

Dit is vergezocht, aangezien de EU-commissaris voor gezondheid geen onderpand heeft voor een dergelijke lening. Zoals in een verslag van de Cypriotische Rekenkamer reeds is vermeld, zal Stella Kyriakides niet in staat zijn dit enorme bedrag terug te betalen, noch uit haar salaris, noch uit andere bronnen, dus het lijkt ons vrij duidelijk:

Is het een neplening, ergo een dekmantel voor corruptie?

Stella Kyriakides, die ontmaskerd is, probeert zich op alle mogelijke manieren te verontschuldigen. Zij probeert het te doen voorkomen alsof het geld niets te maken heeft met de vaccincontracten van de EU en af te leiden van het feit dat het smeergeld had kunnen zijn dat door vaccinbedrijven was betaald voor contracten met voor hen gunstige voorwaarden om vertraagde of beperkte leveringen mogelijk te maken. Ondertussen blijven de meer voorzichtige Cypriotische kranten schrijven over passieve omkoping.

Het is niet de eerste keer dat de EU-commissaris voor gezondheid en haar familie betrokken zijn bij een corruptieschandaal op gezondheidsgebied. Zij waren het die jaren geleden, zich verschuilend achter een bank, alle oncologiebehandelingen op het eiland Cyprus privatiseerden en vervolgens, zoals gebruikelijk, de prijs van de behandeling opdreven.

De naam van de familie die een fortuin maakte met kankerpatiënten werd een begrip in het hele land. Toen de situatie onhoudbaar werd, werd de zaak voorgelegd aan het Cypriotische parlement. Op één na stemden alle parlementsleden voor het nationaliseren van de behandeling van kanker en het verlagen van de prijs van de behandeling. Stella Kyriakides is nu de commissaris voor gezondheid van de Europese Unie, de ondertekenaar van het nu universeel bekritiseerde vaccincontract….

Van haar wordt nu verwacht dat zij verantwoording aflegt over hoe 4 miljoen euro op haar bankrekening terecht is gekomen.


LEES OOK:

EMA-voorzitter Emer Cooke was jarenlang lobbyist voor Europa’s grootste farmaceutische organisatie


Het is rustig in Brussel op dit moment. Zou dit de stilte voor de grote storm zijn?

Volgens de Duitse media ontkende commissaris Kyriakides elke “persoonlijke betrokkenheid” bij de transacties van haar man.

Het Cypriotische nieuwsportaal CircoGreco schrijft:

EU: “De echtgenoot van commissaris Kyriakides wordt verdacht van corruptie”

Commissaris Stella Kyriakidou komt in het verslag voor in vier transacties waarbij haar man betrokken is. Totale waarde van de transacties ongeveer 4 miljoen euro. Volgens het verslag van de auditeur-generaal heeft haar echtgenoot Kyriakos Kyriakidis een miljoenenlening gekregen van de Coöperatieve Bank van Cyprus, hoewel hij niet over de nodige garanties beschikte. De Cypriotische media hebben het zelfs over passieve omkoping.


Help ons BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Mark Rutte kreeg ‘The Global Citizen Awards 2019’ uit handen van Klaus Schwab

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in