Duitsland wordt een controlestaat - CIA-bedrijf Palantir levert illegale software

In de schaduw van de Coronacrisis wordt de controlestaat in Duitsland stelselmatig uitgebreid. De omstreden software Palantir, die ook met geld van de CIA is ontwikkeld, heeft opnieuw negatieve aandacht getrokken. De bewakingssoftware wordt reeds gebruikt door de rijkspolitiediensten van Hessen en Noordrijn-Westfalen. De NRW-commissaris voor gegevensbescherming heeft het gebruik ervan nu als illegaal en mogelijk onwettig bestempeld.

Terwijl de bevolking wordt afgeleid door het opgevoerde spektakel rond de opvolging van Merkel, de media zich ongegeneerd ontpoppen als applausmachines voor de Groene frontvrouw Baerbock en het Merkel-regime in de Rijksdag de Corona-dictatuur in sneltreinvaart met een mantel der wet tracht te verhullen, gaat de bewaking van de bevolking en daarmee de controle daarop in steeds snellere stappen vooruit, schrijft Stefan Schubert.

Edward Snowden sprak van een “architectuur van repressie” die in de schaduw van de Corona-crisis werd geïnstalleerd en zelfs in een post-Corona-tijdperk niet zal worden ontmanteld, maar voor altijd dreigt te blijven bestaan.

Controle, bewaking en dus macht en het behoud van de macht tegen elke prijs zijn in de 21e eeuw alleen mogelijk door middel van de volledige controle over het Internet. Tegelijkertijd biedt het internet rechtstreekse toegang tot de gegevens van elke burger. Het doel van het grondrecht op informele zelfbeschikking is een einde te maken aan deze willekeurige staatsmacht.

De basisgedachte is dat persoonsgegevens alleen mogen worden gebruikt voor het doel waarvoor zij zijn verzameld. Maar de aanpak van Palantir is daarmee in strijd. De Bochumse hoogleraar criminologie Tobias Singelnstein beschrijft het bedrijfsmodel van Palantir als volgt:

“Het idee van Palantir is, om het simpel te zeggen, om alles op één hoop te gooien.”

Palantir – het CIA bedrijf

In-Q-Tel is de naam van de CIA’s venture investeringstak. De Amerikaanse inlichtingendienst investeert openlijk in data-analysebedrijven uit Silicon Valley. Naast de investeringen in Google en Facebook komt de investering van de inlichtingendiensten in het Big Data-bedrijf Palantir steeds meer in de publieke belangstelling te staan. In Amerika worden op dit moment al gegevens uit databanken van het leger, de inlichtingendiensten en de politie samengevoegd en gebruikt om opstanden in Afghanistan en Irak te verslaan en om islamistisch terrorisme en misdaad te bestrijden. “Gotham” is de naam van het omstreden programma van de CIA aannemer. Het Gotham-programma is een enorm sleepnet dat massale gegevens van het internet, gecontroleerde telecommunicatie, overschrijvingen van rekeningen, registers en archieven van de regering, en profielen van bewegingen analyseert en combineert. De politie in Hessen gebruikt de spionagesoftware al, en begin januari 2020 kondigde de politie in NRW aan dat zij de omstreden software in de toekomst ook zou gaan gebruiken. De initiële contractwaarde bedraagt 14 miljoen euro.

Het fundamentele recht op informele zelfbeschikking is dus in directe tegenspraak met het bedrijfs-DNA van Palantir, dit is in ieder geval de inschatting van de auteur. Het is gewoon een schandaal dat de bewakingssoftware van dit bedrijf, dat goede connecties heeft in de transatlantische netwerken en in het politieke-mediacomplex in Berlijn, door de Duitse politie is gekocht voor een bedrag van tientallen miljoenen (van belastinggeld). Als het zeker was dat de software, zoals publiekelijk wordt beweerd, alleen wordt gebruikt tegen terroristen, bij de zwaarste misdrijven en kindermisbruik, zou de verontwaardiging van de auteur eerlijk gezegd minder groot zijn geweest.

Maar zoals de geïnstrumentaliseerde veiligheidsdienst en de politie in de totalitaire Coronastaat dagelijks bewijzen, is de regeringscriticus, vooral wanneer hij rechts van de linkse CDU staat, de verklaarde hoofdvijand van deze staat. De bewering van de politici om de Palantir-software alleen tegen terroristen en kindermisbruikers te gebruiken, is dus gewoon niet geloofwaardig. In Noordrijn-Westfalen (NRW) is nu bekend geworden dat de politie de software van Palantir in “testmodus” gebruikt. In Der Spiegel spreekt de commissaris voor gegevensbescherming van NRW een vernietigend vonnis uit:

“Momenteel is er geen rechtsgrondslag voor het gebruik van de DAR-software. Voor zover er echter gebruik wordt gemaakt van echte gegevens, is dit illegaal. Met de DAR-software kunnen gegevens uit verschillende bronnen volledig worden samengevoegd en geanalyseerd om nieuwe inzichten te genereren”.

Vooral door het samenvoegen van verschillende gegevensbronnen, zoals de Dienst voor de Inschrijving van Ingezetenen, het Nationaal Wapenregister, het Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, enz., gaan de gegevensbeschermers uit van een zogenaamde “datamining” in de zin van de rechtspraak van het Federale Constitutionele Hof. Dit is altijd het geval wanneer enorme gegevensbestanden “onafhankelijk van elkaar worden geanalyseerd op correlaties om op die manier ‘nieuwe kennis’ te genereren”.

Een digitaal sleepnet, zo u wilt, waarin zelfs volkomen onschuldige burgers dreigen te worden betrapt. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken van NRW en ook Palantir hebben deze ernstige beschuldigingen – uiteraard – tegengesproken. De commissaris voor gegevensbescherming blijft bij zijn verwijten dat dergelijke ernstige ingrepen niet op een algemene rechtsbepaling kunnen worden gebaseerd, maar noodzakelijkerwijs in een specifieke rechtsgrondslag moeten worden geregeld. Vandaag heeft de regering Merkel de dictatuur van Corona in een stroomversnelling gebracht. Punt. De repressieve maatregelen waarin het voorziet, met inbegrip van de uitreisbeperkingen, kunnen alleen worden uitgevoerd met totale controle en intimidatie van de bevolking.

De nachtelijke uitgaansverboden zijn ook gebaseerd op de bewegingsprofielen van miljoenen mobiele telefoongebruikers in het land, die de telecommunicatiebedrijven sinds de Corona-crisis regelmatig aan de staat hebben doorgegeven. De auteur is niet op de hoogte van enige wettelijke basis voor dit Orwelliaanse bewakingssysteem. En nu brengt dit beleid een omstreden CIA firma aan boord.


Help ons BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Horrornieuws uit Davos: Het Wereld Economisch Forum zegt dat we nooit meer teruggaan naar ‘normaal’

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wim Roskam
Wim Roskam
1 jaar geleden

Waar ik me zorgen over maak is wat ik al tientallen jaren geleden las in tijdschriften en hoorde van een vriend die helemaal op de hoogte was van de ontwikkelingen binnen de homecomputers, dus 80er/90er jaren vorige eeuw. Namelijk dat elk antivirus-programma dat verscheen steevast bezoek kreeg van geheime diensten, die eisten dat bepaalde routines nooit zouden worden geblokkeerd. Daaraan gekoppeld heb ik destijds vaak gelezen dat elke nieuwe CPU (en wellicht andere chips) voorzien werden van RFID-achtige routines. Ofwel… het zou me niet verbazen dat elke computer in de wereld op afstand overgenomen kan worden door diegene die deze codes in handen heeft… wie dat dan ook moge zijn.