In Israël hebben zich 62 gevallen van myocarditis voorgedaan na vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer – meestal bij jonge mannen, blijkt uit gelekt onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid. Of er een verband is, is onduidelijk.

Details uit een ongepubliceerd rapport van het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid over de bijwerkingen van het Pfizer-BioNtech vaccin hebben de bezorgdheid geuit dat er een verband zou kunnen zijn tussen de tweede injectie en enkele tientallen gevallen van myocarditis, een ontsteking van de hartspier, met name bij mannen jonger dan 30, meldde The Times of Israel.

De bezorgdheid komt uit een tussentijds rapport dat in de afgelopen weken werd voorgelegd aan de hoofden van de ministeries en aan Pfizer, aldus het TV-rapport. Uittreksels uit het uitgelekte rapport benadrukten dat onderzoekers een verband niet onomstotelijk hadden bewezen, maar dat ze aanzienlijke zorgen hadden.

Het rapport zei dat van de meer dan 5 miljoen mensen die in Israël waren gevaccineerd, er 62 geregistreerde gevallen van myocarditis waren in de dagen na de prik. 56 van deze gevallen deden zich voor na de tweede vaccinatie en de meeste slachtoffers waren mannen onder de 30 jaar.

Volgens het rapport zijn 60 van de patiënten behandeld en in goede toestand uit het ziekenhuis ontslagen. Twee van de patiënten, die naar verluidt gezond waren totdat zij de vaccinatie kregen, waaronder een 22-jarige vrouw en een 35-jarige man, zijn overleden.

“De bevindingen werden voorgelegd aan het bedrijf Pfizer, dat antwoordde dat ze geen soortgelijke meldingen in de rest van de wereld hadden gehad en de gegevens zouden onderzoeken,” zei een uittreksel uit het rapport, eraan toevoegend dat de details ook waren doorgestuurd naar de Amerikaanse FDA en CDC, die ook een onderzoek instelden.


LEES OOK:

Israël verplicht iedere 6 maanden een nieuwe vaccinatie – anders geen vaccinatiepaspoort


Het rapport werd opgesteld door hoge ambtenaren van het ministerie onder leiding van Prof. Dror Mevorach, hoofd van een van de COVID-19 eenheden in het Hadassah Ziekenhuis Ein Kerem.

De auteurs veronderstelden dat “een mogelijke reden voor het ontbreken van soortgelijke bevindingen in andere landen het lage vaccinatiecijfer onder jongeren was”.

“Er is specifieke bezorgdheid over de frequentie van het voorkomen waargenomen bij mannen onder de 30 in de dagen onmiddellijk na de tweede prik,” schreven zij. “In dit stadium, volgens de eerste bevindingen die nog moeten worden geverifieerd, bestaat de indruk dat het aantal (van gevallen) hoger is dan zou worden verwacht, vooral voor degenen onder de 30.”

Uit het rapport bleek dat van degenen die de tweede dosis kregen, 1 op de 100.000 mogelijke bijwerkingen van myocarditis had; dit aantal steeg echter tot 1 op de 20.000 onder degenen van 16-30 jaar.

“We kunnen nog niet zeggen of er meer gevallen zijn dan normaal of dat er jaarlijks vergelijkbare aantallen zijn en de nabijheid gewoon toeval is. De inspanningen om meer gegevens te verzamelen worden voortgezet,” aldus het verslag.


 


Albert Bourla, CEO van Pfizer, noemt Israël “het laboratorium van de wereld” in interview met NBC

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties