Éric Zemmour · Foto Remix News

Zemmour: “De Moslims moeten de nieuwe revolutionaire basis worden om het Franse proletariaat te vervangen. In het verleden was de vijand de bourgeoisie, vandaag is het de blanke man’.

De Frans-Joodse schrijver, polemist en anti-liberale filosoof Éric Zemmour heeft een parallel getrokken tussen “islamo-links” en communisten, door te beweren dat de eersten hun aartsvijand, de bourgeoisie, hebben vervangen door blanke mannen – die zij graag vervangen zouden zien door het “moslimproletariaat”, bericht Unser Mittel Europa.

Zemmour, een van de vooraanstaande denkers van Frans rechts, beweert dat de nieuwe politieke alliantie tussen islamisten en links, in Frankrijk islamo-links genoemd, niets minder is dan de communistische beweging van de 21e eeuw.

De Franse filosoof Pascal Bruckner heeft deze islamitisch-linkse beweging omschreven als “de fusie tussen atheïstisch extreem-links en religieus radicalisme”. Volgens Bruckner willen veel extreem-linksen het islamisme gebruiken als een “stormram” om het kapitalisme ten val te brengen en de individuele rechten af te schaffen. Anderzijds beweert Bruckner dat de islamisten – louter als tactisch middel om hun ware doel te bereiken, namelijk het vestigen van een islamitische totalitaire theocratische regering – doen alsof zij zich aansluiten bij de gelederen van links in hun verzet tegen kapitalisme en racisme.


LEES OOK:

Alle niet-begeleide minderjarige migranten moeten uit Frankrijk worden gedeporteerd, zegt filosoof Éric Zemmour


Tijdens een interview in het televisieprogramma “Face à l’Info” heeft Zemmour onder andere het gebruik van de term “Islamo-Linkse beweging” uitgelegd en verdedigd, door deze te omschrijven als “de overtuiging dat de Moslims, het Moslim proletariaat, het traditionele arbeidersproletariaat, de Fransen, van gisteren, zullen vervangen, en dat dit de nieuwe revolutionaire basis zal zijn”.

“Deze islamitische linkse beweging heeft de methoden van de communisten overgenomen,” vervolgde hij. “Islamo-links betekent de Moslims tot de nieuwe revolutionaire basis maken om het Franse proletariaat te vervangen. In het verleden was de vijand de bourgeoisie, vandaag is het de blanke man.”

Vervolgens somde Zemmour drie belangrijke overeenkomsten op tussen de communisten van de 20e eeuw en de islamitische linksen van vandaag. Eerst, zei hij, moet er een slachtoffergroep worden aangewezen. Voor de communisten, waren het de arbeiders. Voor de huidige islam-linksen zijn de slachtoffergroepen echter immigranten, moslims en zelfs vrouwen, zei hij.

De volgende stap, zei hij, is “de vijand te identificeren: gisteren de bourgeoisie, vandaag de blanke” en tenslotte “van deze vijand, gisteren een klasse, vandaag een ras, te eisen dat hij zich onderwerpt en zijn schuld erkent”.

“Vandaag eisen wij van de blanke dat hij knielt voor de misdaden van zijn voorouders, die eeuwig en onvergeeflijk zijn, net zoals de bourgeoisie of de verraders van de communistische zaak dat moesten doen om boete te doen voor hun misdaden”, aldus Zemmour.


LEES OOK:

Eric Zemmour: “Frankrijk dreigt te sterven door Omvolking”


De laatste tijd wordt de term islam-linkse beweging in Frankrijk niet alleen gebruikt door rechtse vertegenwoordigers als Marine Le Pen en Eric Zemmour, maar ook door liberalen en globalisten als filosoof Bernard Henri-Levy en prominente ministers in de regering van president Emmanuel Macron.

Eerder dit jaar, half februari, waarschuwde de Franse minister van Hoger Onderwijs Frederique Vidal voor de verspreiding van de Islamo-Linkse beweging in de academische instellingen van het land, door te zeggen: “Ik denk dat de Islamo-Linkse beweging onze samenleving als geheel aan het opvreten is; universiteiten zijn niet immuun en maken deel uit van onze samenleving.”

Tijdens een televisie-uitzending op CNews kondigde Vidal aan dat zij het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek (CNRS) opdracht zou geven een onderzoek in te stellen naar de islamitisch-linkse beweging om “academisch onderzoek te onderscheiden van activisme en opinie”.

Voor haar opmerkingen werd de Franse minister bekritiseerd door de links-liberale pers. Enkele dagen later echter schreef Bernard Henri-Levy een opiniestuk in het Franse politieke weekblad Le Point waarin hij de uitspraken van Vidal verdedigde en waarschuwde dat de ideologie die extreem links en het islamitisch extremisme verenigt, de anti-totalitaire en progressieve tendensen die normaliter met links worden geassocieerd, vervangt door ideeën die achterlijk, anti-feministisch en obscurantistisch zijn.


Help ons BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


“Het zijn verkrachters, dieven en moordenaars” – Deugvolk weer over de rooie na uitspraken van Éric Zemmour

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan W.
1 jaar geleden

Jacques Attali “voorspelde” 2020, in 1981. 2014 Zei hij dat WW3 zal beginnen in Oekraïne.

Jacques Attali is een joodse vrijmetselaar, Bilderberger.

Posted by Madliberator1
10 days ago

Dit is wat Jacques Attali schreef in 1981, die toen adviseur was van François Mitterrand: “De toekomst zal zijn om een ​​manier te vinden om de bevolking te verminderen. We beginnen met het oude, want zodra ze ouder zijn dan 60-65 jaar, leven mensen langer dan ze produceren en dat kost de samenleving veel. Dan de zwakken, dan de nuttelozen die de samenleving niet helpen, want er zullen er altijd meer zijn, en bovenal, uiteindelijk de domme. Euthanasie gericht op deze groepen; Euthanasie zal in alle gevallen een essentieel instrument moeten zijn in onze toekomstige samenlevingen. Natuurlijk zullen we geen mensen kunnen executeren of kampen bouwen. We verwijderen ze door ze te laten geloven dat het voor hun eigen bestwil is.

Overbevolking, en meestal nutteloos, is economisch te duur. Ook sociaal is het veel beter wanneer de menselijke machine abrupt tot stilstand komt dan wanneer deze geleidelijk verslechtert. We zullen ook niet in staat zijn om miljoenen en miljoenen mensen te testen op hun intelligentie, reken maar! We zullen iets vinden of veroorzaken dat een pandemie richt op bepaalde mensen, een echte economische crisis of niet, een virus dat het oude of het vet aantast, het maakt niet uit, de zwakken zullen eraan bezwijken, de angstige en domme mensen zullen erin geloven en zoek een behandeling. We hebben ervoor gezorgd dat er een behandeling is, een behandeling die de oplossing zal zijn. De selectie van idioten zorgt dan voor zichzelf: je gaat zelf naar de slachtbank. “[De toekomst van het leven – Jacques Attali, 1981] Interviews met Michel Salomon, collectie Les Visages de l’avenir, éditions Seghers.” …

In 2014 zei hij dat WW3 zal beginnen in Oekraïne