In Paradisparken in Borlänge vragen bezoekers zich af of ze naar een vuilstort of een bedelkamp zijn gekomen. Dit is echter een investering van de Swedish Arts Council die de belastingbetaler bijna twee miljoen kronen heeft gekost.

Het Facebook-account De afvalombudsman heeft opgemerkt dat Borlänge in Dalarna een nieuwe kunstlijn heeft. Meerdere foto’s op het account stellen het werk “Draped Poetry” voor dat zich in Paradisparken bevindt en dat bestaat uit verschillende lappen stof in verschillende kleuren die over een aantal betonblokken zijn gegooid.

In het nieuwe Zweden is de zogenaamde “kunstroute” helaas niet uniek, maar soortgelijke “installaties” zijn volledig gratis te zien op een aantal plaatsen in het land waar rondzwervende bedelaars hun afval hebben achtergelaten. In tegenstelling tot de bedelkampen zijn de vuile lompen die in Paradisparken over betonblokken worden gegooid niet gratis, maar het gaat om een ​​’kunstproject’ dat wordt gefinancierd met 1,7 miljoen SEK (delen door 10 voor euro’s) van de belastingbetaler.

De stukken stof maken deel uit van het initiatief van de Zweedse Kunstraad “De eerste stap voorwaarts” met als doel “gemeenten en regio’s in staat te stellen aan de slag te gaan of de stap verder te zetten in hun werk met openbare kunst“.

Van het geld dat van de belastingbetalers wordt ingezameld om “openbare kunst te ontwikkelen en te verbeteren” komt iets meer dan een miljoen van de gemeente en de rest van de autoriteit Boverket. Daarnaast heeft de Swedish Arts Council gedurende twee jaar bijgedragen met een “procesleider” en financiële middelen, zodat kunstadviseurs konden worden ingehuurd.

De gemeente Borlänge meldt dat het Roland Persson is die de kunstenaar is achter het werk “Draped Poetry” dat bestaat uit 13 sculpturen gemaakt van stukken stof en beton en geplaatst langs het voetgangers- en fietspad tussen de universiteit en de tunnel richting het sportveld. De dichters van Borlänge hebben teksten bijgedragen die op de lappen zijn geschreven.

Geen zorgen. We beginnen geen wekelijkse zaterdagse ‘kunstbijlage’. Voor die troep koopt u maar een kartelkrant.


Help ons BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Zweden: Minister voor Gendergelijkheid eist dat blanke vrouwen “plaats maken” en buitenlanders macht geven

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Claudia M.
Claudia M.
1 jaar geleden

Ik vind het toch meer een Draped Dump, maar smaken verschillen…