Nadat Argentinië abortus heeft gelegaliseerd, is de dood van de abortusactivist de eerste geregistreerde sinds de pro-abortuswet eind 2020 werd aangenomen.

Spaanse media meldden afgelopen zondag dat de radicale pro-abortusaanhangster Maria de Valle Gonzalez Lopez is overleden tijdens wat zij haar “droom” abortusoperatie noemde. Zij was 23 jaar oud en was de leider van de Radicale Jeugd in de gemeente La Paz in de provincie Mendoza. Haar dood heeft een fel debat over abortus in Argentinië aangezwengeld en heeft geleid tot oproepen om vrouwen te laten weten dat de procedure soms ernstige risico’s met zich mee kan brengen.

Op 11 april onderging de vrouw een legale abortusprocedure in een plaatselijk ziekenhuis, meldt RMX. De ingreep bleek voor haar fataal te zijn. Dit feit kwam als een schok voor het publiek, aangezien dit het eerste geregistreerde sterfgeval was na de goedkeuring van de controversiële pro-abortuswet van het land, aangenomen op 30 december 2020, die abortus in sommige gevallen legaliseerde. Voorheen was abortus illegaal in het overwegend katholieke land.

Dr. Luis Durand, een Argentijnse chirurg, vertelde aan de journalisten van ACI Prensa dat “hoewel sommigen geloven dat de dood van de jonge vrouw te wijten kan zijn aan wangedrag, abortus in werkelijkheid geen medische praktijk is. Nog maar enkele maanden geleden was het een misdrijf volgens de Argentijnse wet. In het geval van abortus, is de dood van het kind altijd brutaal. Het wordt verbrand door injectie van stoffen in de baarmoeder, of het wordt verwijderd door versnijding, of het wordt onderworpen aan extreme spasmen van de baarmoeder waardoor het stikt”.

Durand voegde eraan toe dat een infectie of sepsis kan optreden bij vrouwen die het geneesmiddel Misoprostol gebruiken, wanneer artsen er niet in slagen het kind volledig weg te halen en zijn of haar resten in de baarmoeder van de vrouw blijven hangen.

“Daarom is het een valse vooronderstelling te geloven dat een dergelijke procedure echt veilig is,” zei hij.

https://twitter.com/Pdraigpearse3/status/1382808095429169163

Walter Sanchez Silva, de auteur van het ACI Prensa artikel, schreef dat het stilzwijgen van feministen rond de dood van Maria del Valle Gonzalez Lopez opvallend is.

Sommigen wijzen op wat zij beschouwen als een dubbele moraal in de zaak. Pro-life leider Guadalupe Batallan plaatste maandag het volgende bericht op haar Twitter account: “Als Maria was gestorven als gevolg van een abortus uitgevoerd in een illegale abortus kliniek, zouden de feministen de stad met de grond gelijk hebben gemaakt. Maar aangezien Maria stierf ten gevolge van een legale abortus, zwijgen ze over haar dood”.


Help ons BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Legale kindermoord: het doden van pasgeborenen en zuigelingen moet worden toegestaan

 

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Claudia M.
Claudia M.
1 jaar geleden

Q; Spaanse media meldden afgelopen zondag dat de radicale pro-abortusaanhangster Maria de Valle Gonzalez Lopez is overleden tijdens wat zij haar “droom” abortusoperatie noemde.

Ik altijd maar denken dat abortus een noodingreep zou zijn en geen anticonceptie! Hoe naïef…!

Als je geen kinderen wilt, laat je dan steriliseren en als je dan toch zo nodig van bil moet, zijn er vandaag de dag anticonceptiemiddelen zat! Als je stom bent geweest, haal dan de morning after pil, ding bestaat nog steeds.

Maar als je abortus als “droom” ziet, dan verdien je niet beter.

Arminius
Arminius
1 jaar geleden

Good Riddance!!!