Corona demonstratie Stuttgart screenshot

De federale minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer en de minister van Binnenlandse Zaken van Baden-Württemberg Thomas Strobl hebben aangekondigd dat zij kennelijk van plan zijn gezamenlijk op te treden tegen dwarsdenkersprotesten. Zij hebben de demonstraties met Pasen keihard veroordeeld.

De federale minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer (CSU), en de minister van Binnenlandse Zaken van Baden-Württemberg, Thomas Strobl (CDU), hebben donderdag op de federale persconferentie hun toekomstige strategie voor de aanpak van de protestbeweging van de coronademonstranten voorgesteld. Zij hebben de demonstraties in Stuttgart, Kassel en Berlijn tijdens de paasvakantie becommentarieerd en geëvalueerd, meldt RT.de.

Crimineel probleem

Volgens Strobl zijn de demonstraties tegen de maatregelen van Corona “niet alleen een crimineel probleem. Zij tasten ook het sociale klimaat op de meest ernstige wijze aan“. De sociale media hebben een centrale rol gespeeld bij de voorbereiding van de demonstraties. Dit zou gevolgen hebben voor de situatie ter plaatse en het optreden van de politie zeer bemoeilijken.

Strobl kondigde aan dat hij “het hele instrumentarium van de rechtsstaat zal inzetten” om dergelijke acties in de toekomst te voorkomen of strengere voorwaarden af te dwingen. “De staatsveiligheidsdienst heeft de beweging van de dwarsdenkers als een object van observatie aangemerkt. We gebruiken inlichtingenmiddelen.” Toen hij zijn visie gaf op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar, maakte hij de balans op: “Het protest is veranderd in een algemene actie die de democratie en de staat bedreigt“.

Binnenlandse Veiligheidsdienst ingezet

Letterlijk, zei Strobl, “Alles speelt zich af in dit gebied op het net. Men wordt of is een rechtsextremist zonder ooit andere rechtsextremisten te hebben ontmoet. (…) en sommigen ontwikkelen zich tot rechtse terroristen in deze zelfradicalisering via het net.”

Horst Seehofer herhaalde. Hij sprak zich uit voor “een rigoureuze toepassing van de regels van de rechtsstaat“. Hij zei dat hij er voorstander van was om “niet alleen naar de scène te kijken, maar deze te classificeren als een object van waarneming voor de Binnenlandse Veiligheidsdienst“.

Holger Münch, voorzitter van de federale recherche, schatte het aantal van dergelijke in de loop van een jaar geregistreerde en onderzochte misdrijven op ongeveer 3.000. Münch en de twee ministers wezen er echter op dat een kritische houding tegenover de Coronamaatregelen zogenaamd legitiem is en ook dat “niet elke demonstrant een crimineel is“.


Help ons BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


“Grootste staatsgreep sinds het einde van de oorlog” – Advocaat over nieuwe § 28b van de Infectiebeschermingswet

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties