Zelfs als Australiërs volledig zijn gevaccineerd, kunnen de grenzen van het land gesloten blijven, zo heeft minister van Volksgezondheid Greg Hunt nu onomwonden toegegeven op een persconferentie. Want het gaat ook om de overdracht, de duur van de vaccinatiebescherming en de globale impact. Het wordt blijkbaar stilaan duidelijk dat er geen 100% en permanente vaccinatiebescherming bestaat en dat virusmutaties gevaccineerden meer kunnen treffen dan niet-gevaccineerden.

Nultolerantie tegen virus

Werd de mensen vroeger vaccinatie aangepraat als een “redder” en tot een voorwaarde gemaakt voor een “normaal” leven, nu is alles totaal anders. In elk geval zal het een gezamenlijke beslissing van de regeringsleden zijn of Australië ooit afwijkt van de nultolerantie ten aanzien van het virus in het land, aldus de heer Hunt. Hij zei dat hij niet zou garanderen de grenzen te heropenen, zelfs niet als het hele land tegen Covid-19 zou worden ingeënt.

De eilandnatie is sinds maart 2020 gesloten en zal dat in ieder geval tot half juni blijven, bericht Wochenblick. De sluiting verbiedt burgers het land te verlaten, tenzij zij een vrijstelling hebben of naar Nieuw-Zeeland reizen. Australië zal zich slechts geleidelijk openstellen, volgens de huidige aanpak, zei Hunt.

Duizenden Australiërs overzee verbannen

Meer dan 36.000 Australiërs zijn overzee, zitten vast en kunnen niet terugkeren vanwege de beperkte quarantaineruimte. Hunt’s uitspraken werden met bezorgdheid ontvangen door de vereniging voor gestrande Aussies. Lucy Morrell, een bezorgd persoon die de leiding heeft over de campagne voor de groep, zei: “Als ik zijn uitspraken hoor, bekruipt me angst en ik hoop dat het irrationeel is,” zei ze.

Haar zorg, zei zij, was dat de burgers en degenen die in Australië wonen, in het buitenland zouden moeten blijven. Zij zijn niet rijk genoeg voor een business class vliegticket maar ook niet arm genoeg om een uitkering te krijgen – zij kunnen permanent worden verbannen naar een stateloze toestand, zei zij.

Economie hoopte op opening na vaccinatie

De Australische gezondheidsdeskundigen herhaalden herhaaldelijk dat de wereld Covid-19 niet kan uitroeien, zoals Australië of Nieuw-Zeeland dat wel is gelukt (Waarom moeten de Australiërs zich dan nog laten vaccineren?). Het virus zou endemisch worden en over de wereld circuleren, zoals de griep. De voorzitter van het Australische Geneesmiddelenbureau, Dr. Omar Khorshid, moedigde alle Australiërs aan zich te laten vaccineren. Hij zei dat de gesloten grenzen en quarantaineregels Australië’s sleutel waren tegen het Corona-virus.

Vaccinatie zou Australiërs in staat stellen te voorkomen dat ze ernstig ziek worden of sterven, zei hij in zijn pleidooi. Het treft niet alleen ouderen, zei hij; in Frankrijk worden steeds meer jongeren getroffen. Bedrijfsleven en industrie hebben er tot nu toe op vertrouwd dat vaccinatie een einde zou maken aan de lockdown van het land. Het lijkt erop dat de Australische regering andere plannen heeft.

Lees hier meer over Lockdowns.

De Lockdowns blijven, want de Lockdowns waren het doel, Covid was slechts het excuus.


Help ons BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


https://dissident.one/2021/02/28/merkel-eu-leiders-zijn-het-er-allemaal-over-eens-dat-we-vaccinatiepaspoorten-nodig-hebben/?swcfpc=1

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
erik
erik
1 jaar geleden

Alweer een mooi land, dat nu een apenland wordt.
Heel intriest.