Mette Frederiksen, premier van Denemarken

Immigranten in Denemarken die werkloos zijn en van een uitkering leven, moeten met regelmatige tussenpozen worden opgeroepen voor speciale terugkeer gesprekken. Dat schrijft de Deense overheid op haar website.

Alle immigranten die gedurende vijf jaar of langer een verblijfsvergunning in Denemarken hebben gehad en die ten minste anderhalf van de afgelopen drie jaar van een uitkering hebben geleefd, zullen onder een speciale reisrichtlijn vallen. Er zijn momenteel in totaal 8.900 buitenlanders in deze categorie in Denemarken, stelt de Deense regering.

Het idee is dat elke werkloze immigrant wordt opgeroepen voor een speciaal gesprek in zijn thuisgemeente waar hem financiële hulp wordt aangeboden om naar zijn thuisland terug te keren, bericht Fria Tider.

We moeten eerlijker en directer zijn. Sommige immigranten leven al lang van een uitkering. Ze zijn er nooit in geslaagd deel uit te maken van de samenleving. Misschien zou het voor iedereen het beste zijn als ze naar hun eigen land zouden terugkeren, zegt minister van Buitenlandse Zaken en Integratie Mattias Tesfaye.

De nieuwe richtlijnen zijn uitgewerkt in een migratiebeleidsovereenkomst tussen de regerende sociaaldemocraten en de drie liberale partijen Venstre, Radikale Venstre en Liberal Alliance.

Er zijn al voorschriften die immigranten die minder dan vijf jaar in Denemarken hebben gewoond, aanmoedigen om naar hun thuisland terug te keren.


Help ons BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Denemarken: Syriërs krijgen € 30.000 om vrijwillig op te rotten – Anders worden ze gedeporteerd

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties