Onderhoudsvereisten voor verstandelijk “gehandicapte” mensen die familieleden naar Zweden willen brengen, kunnen volgens de administratieve rechtbank in Malmö in strijd zijn met een VN-verdrag. Tegelijkertijd beweren IQ-onderzoekers dat volgens de diagnostische handleiding ICD-10 van de WHO de helft van de Afrikanen zo’n laag IQ heeft dat ze “enigszins achterlijk” zijn. Ze kunnen zo de eis dat ze in staat moeten zijn om hun familie te onderhouden omzeilen.

Een Afghaanse man die in Zweden woont, reisde in 2017 naar Afghanistan om met een vrouw te trouwen. Er wordt momenteel aangenomen dat de man geen huis heeft dat voldoende groot is om zijn vrouw hierheen te brengen. Hij verdient ook te weinig geld om haar te onderhouden, meldt Fria Tider.

Bij de administratieve rechtbank in Malmö eist de vrouw nu een vrijstelling van de onderhoudsregels met verwijzing naar het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap (CRPD).

De echtgenoot is “verstandelijk gehandicapt”.

In de uitspraak van de administratieve rechtbank wordt verwezen naar wat de vrouw zegt over haar echtgenoot, met inbegrip van deze paragraaf:

“B heeft een ontwikkelingsstoornis die als blijvend wordt beschouwd. Hij heeft ondersteuning nodig in het dagelijks leven en moet dan samenwonen met iemand die die ondersteuning kan bieden en kan niet alleen wonen.

De vrouw beweert dat het in strijd is met “Zweedse verdragsverplichtingen” om te eisen dat haar verstandelijk gehandicapte echtgenoot voldoet aan de gestelde onderhoudsvereisten:

“Het VN-Comité voor de Rechten van Personen met een Handicap heeft kritiek geuit op het feit dat er een alimentatievereiste wordt gesteld aan een persoon die niet kan werken vanwege zijn of haar handicap en is van mening dat dit onverenigbaar is met de vereisten van het CRPD.”


Chinese Professor genetica: Huidig ​​onderzoek toont aan dat Afrikanen nauwer verwant zijn aan chimpansees


De migratierechtbank merkt op dat de toepassing van het onderhoudsvereiste, volgens een verklaring van het VN-Comité voor de rechten van personen met een handicap, “indirect discriminerend kan zijn, als de reden om niet aan het vereiste te voldoen de handicap van de betrokken persoon is”.

De rechtbank verwijst de zaak terug naar het Zweedse Migratiebureau om te onderzoeken of onderhoudsvereisten voor gehandicapten in strijd zijn met het CRPD. De alimentatieplicht wordt ook in strijd geacht met het “verbod op discriminatie” in artikel 14 van het Europees Verdrag en het “recht op gezinsleven” in artikel 8 van het Europees Verdrag.

Wanneer ben je verstandelijk gehandicapt?

De Zweedse Vereniging voor Kindergeneeskunde stelt in een document uit 2015 dat het volgens de huidige criteria vereist is dat u een IQ lager dan 70 heeft om geclassificeerd te worden als ontwikkelingsgestoord. Voor een populatie met een normaal verdeelde intelligentie met een gemiddeld IQ van 100 en een standaarddeviatie van 15, kan verwacht worden dat slechts ongeveer 2,3 procent van de bevolking een IQ van minder dan 70 heeft.

Sommige onderzoekers zijn echter van mening dat het IQ-niveau in sommige delen van de wereld aanzienlijk lager is dan in Europa. De gerenommeerde onderzoeker Richard Lynn stelt bijvoorbeeld dat het IQ in Afrika bezuiden de Sahara gemiddeld zeventig bedraagt.

Als de lijn van de rechtbank gevolgd zou worden, zou in dat geval meer dan de helft van de Afrikanen vanwege hun lage IQ niet meer aan de eis om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien hoeven te voldoen.


Help ons BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Marokko organiseert klopjachten op negers en zet ze gevangen als wilde dieren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties