Phillip Adams en zijn slachtoffers.

Voormalig NFL-speler Phillip Adams heeft woensdag een meervoudige moord gepleegd in Rock Hill, South Carolina.

Een blank doktersechtpaar en hun twee kleinkinderen werden in koelen bloede geëxecuteerd. Maar het incident werd snel afgezwakt in de media toen duidelijk werd dat de moordenaar een zwarte voormalig profvoetballer uit het American football was.

De slachtoffers waren dokter Robert Lesslie, 70, zijn vrouw Barbara Lesslie, 69, en twee van hun kleinkinderen: de 9-jarige Adah Lesslie en de 5-jarige Noah Lesslie.

Een vijfde persoon, James Lewis, 38, werd doodgeschoten aangetroffen buiten het huis van de dokter, waar de daad werd gepleegd. Een zesde persoon wordt behandeld voor ernstige schotwonden, schrijft de San Francisco Chronicles.

Phillip Adams maakte een einde aan zijn leven na de dodelijke schietpartij. Hij was patiënt bij Lesslie en zijn ouders zouden in de buurt van het dokterspaar hebben gewoond.

Velen reageren nu op het feit dat de brute daad zo magere aandacht krijgt in de grote Amerikaanse media met landelijke dekking.

“Ik heb deze massale schietpartij niet vermeld zien worden in de omroep- en reguliere pers: Deze week schoot een schutter zes mensen neer in Rock Hill, South Carolina. Vijf werden gedood, waaronder twee jonge kinderen van 5 en 9 jaar. Voormalig NFL speler Phillip Adams is de schutter”, twitterde de populaire burgerjournalist Andy Ngo in een post die op grote schaal wordt verspreid.

Massaschietpartijen in de Verenigde Staten krijgen meestal veel media-aandacht – als de dader blank is. Hierdoor is het wijdverbreide beeld ontstaan ​​dat bijna alle massaschietpartijen door blanken worden gepleegd – ondanks het feit dat het in feite zwarten en andere niet-blanken zijn die een zeer groot deel van de moorden voor hun rekening nemen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Afro-Amerikaan doodt blanke buurvrouw, snijdt haar hart eruit, kookt het en eet het op met zijn familie om demonen te verdrijven

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties