Chanequa Walker-Barnes - eigen foto

In een schokkend onverdraagzaam spiritueel pleidooi heeft Chanequa Walker-Barnes, universitair hoofddocent theologie aan de Mercer University, “Lieve God” gevraagd om haar te helpen de “haat” te vinden die zij vindt dat “aardige blanken” die niet haar “bondgenoten” zijn, verdienen.

De academica, die pastorale zorg en counseling, geestelijke vorming en verzoeningsstudies doceert aan het doopsgezinde college in Macon, Georgia, heeft haar grieven uiteengezet in een gedicht genaamd ‘Prayer of a Weary Black Woman’ dat eerder deze week in de media opdook, meldt RT. Lezers waren verbaasd of geprikkeld door de openlijke bespreking van – en schijnbare steun aan – rassenhaat.

Walker-Barnes smeekt haar God om “haar te helpen blanken te haten,” om op zijn minst “hen te willen haten,” of op zijn minst “op te houden zich om hen te bekommeren, individueel en collectief” in haar gedicht, dat onlangs werd gepubliceerd in een bloemlezing genaamd ‘A Rhythm of Prayer’. Ondanks wat voor veel christelijke denominaties een verwarrende en verontrustende doctrine kan lijken, bleek het boek te zijn opgenomen in de secties Christian Life en Religion & Beliefs van de online inventaris van warenhuis Target. Het boek haalde ook de bestsellerlijst van de New York Times.

De zogenaamde Afro-Amerikaanse vrouw Chanequa Walker-Barnes, die zichzelf op haar eigen website omschrijft als “klinisch psycholoog, publiekstheoloog en oecumenisch predikant”, is werkzaam als senior docent theologie aan de Mercer University in Atlanta, Georgia.

Collega seminaristen trokken een wenkbrauw op bij het gebruik van zulke intolerante taal in een religieuze context. Pastor Ryan McAllister van de Life Community Church in Alexandria, Virginia, die zaterdag voor het eerst een van de opruiende pagina’s deelde en er onlangs meer heeft toegevoegd, noemde de passage in een bericht op Twitter “volledig anti-bijbels” en gaf de opkomst van de Critical Race Theory de schuld van wat hij beschreef als de snelle verspreiding van dergelijke xenofobe standpunten.

In het gedicht smeekt ze God om hulp, vooral om aardige, blanke mensen te haten. Degenen die haar graag uitnodigen voor een etentje “maar die de politie bellen zodra een onbekende, gekleurde persoon hun huis passeert” of die “beweren vooruitstrevend te zijn maar slechts wolven in schaapskleren zijn”.

Walker-Barnes gelooft dat alleen “blanke anarchistische bondgenoten die hun hele leven de strijd tegen racisme zijn aangegaan” aan haar haat zouden moeten ontsnappen. De rest wordt afgedaan als “Fox News-liefhebbers” en “Trump-kiezers” die “zeurderige separatisten” zijn.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Migrant tegen Italiaanse politie: “In Ghana zou ik je keel hebben doorgesneden”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties