De top-down reorganisatie van de wereldeconomie door een kliek van technocratische corporatisten, geleid door de groep rond het Davos World Economic Forum – de zogenaamde Great Reset of VN-Agenda 2030 – is geen toekomstig voorstel. Het is ver in de actualisering, aangezien de wereld nog steeds in een krankzinnige lockdown zit voor een virus. Het meest populaire investeringsgebied sinds het begin van de wereldwijde lockdowns van het coronavirus is ESG-beleggen.

Dit zeer subjectieve en zeer gecontroleerde spel zorgt voor een dramatische verschuiving van de wereldwijde kapitaalstromen naar een selecte groep van “goedgekeurde” bedrijfsaandelen en obligaties. Het bevordert met name de dystopische VN-agenda 2030 of de WEF Great Reset-agenda. De ontwikkeling is een van de gevaarlijkste en minst begrepen verschuivingen in de afgelopen eeuw, aldus Global Research.

De VN-agenda voor “duurzame economie” wordt in stilte uitgevoerd door dezelfde mondiale banken die de financiële crises in 2008 hebben veroorzaakt. Deze keer bereiden zij de Great Reset van Klaus Schwab’ WEF voor door honderden miljarden en binnenkort triljoenen aan investeringen te sturen naar de door hen uitgekozen “woke” bedrijven, en weg van de “niet woke” zoals olie- en gasbedrijven of steenkool.

Wat de bankiers en gigantische investeringsfondsen zoals BlackRock hebben gedaan, is een nieuwe investeringsinfrastructuur creëren die ‘winnaars’ of ‘verliezers’ uitkiest om te investeren op basis van hoe serieus dat bedrijf is over ESG – milieu, sociale waarden en bestuur.

Een bedrijf krijgt bijvoorbeeld positieve beoordelingen voor de ernst van het aannemen van genderdivers management en werknemers, of neemt maatregelen om hun koolstofvoetafdruk te elimineren door hun energiebronnen groen of duurzaam te maken om de VN-term te gebruiken. Hoe bedrijven bijdragen aan een wereldwijd duurzaam bestuur, is het meest vage van de ESG en kan van alles omvatten, van bedrijfsdonaties aan Black Lives Matter tot het ondersteunen van VN-agentschappen zoals de WHO.

Het cruciale centrale doel van ESG-strategen is het creëren van een verschuiving naar inefficiënte en kostbare alternatieve energie, de beloofde nul-koolstof-utopie. Het wordt aangestuurd door ‘s werelds belangrijkste financiële instellingen en centrale banken. Ze hebben een duizelingwekkende reeks organisaties gecreëerd om hun groene investeringsagenda te stimuleren.

In 2013, ruim voor het coronavirus, richtte de grote Wall Street-bank, Morgan Stanley, zijn eigen Institute for Sustainable Investing op. Dit werd al snel uitgebreid in 2015 toen Morgan Stanley toetrad tot de stuurgroep van het Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF). Op hun website vermelden ze;

“PCAF is gebaseerd op het standpunt van de Klimaatovereenkomst van Parijs dat de wereldwijde gemeenschap ernaar moet streven de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 ° C boven het pre-industriële niveau en dat de samenleving koolstofarm moet worden en tegen 2050 netto nulemissies moet bereiken .”

In 2020 had de PCAF meer dan 100 banken en financiële instellingen, waaronder ABN Amro, Nat West, Lloyds Bank, Barclays, Bank of America, Citi Group, CIBC, Danske Bank en anderen . Verschillende van de bij PCAF aangesloten banken zijn in staat van beschuldiging gesteld in witwaszaken. Nu zien zij een nieuwe rol weggelegd als deugmodellen om de wereldeconomie te veranderen, als wij de retoriek mogen geloven. Mark Carney, voormalig gouverneur van de Bank of England, is een “waarnemer” of adviseur van de PCAF.

In augustus 2020 publiceerde de PCAF een ontwerpstandaard met een voorgestelde aanpak voor wereldwijde koolstofboekhouding. Dit betekent dat de bankiers hun eigen boekhoudregels opstellen voor het beoordelen of waarderen van de ecologische voetafdruk of het groene profiel van een bedrijf.

De centrale rol van Mark Carney

Mark Carney staat centraal in het reorganiseren van de wereldfinanciën om de groene agenda van de VN 2030 achter de WEF Davos Great Reset, waar hij lid is van de Board of Trustees, te ondersteunen. Hij is ook adviseur van de secretaris-generaal van de VN als speciale gezant van de Verenigde Naties voor klimaatactie. Hij heeft het PCAF-plan als volgt beschreven:

​ Voor financiële bedrijven betekent dit dat ze meer moeten beoordelen dan de emissies die door hun eigen bedrijfsactiviteiten worden gegenereerd. Ze moeten de emissies meten en rapporteren die worden gegenereerd door de bedrijven waarin ze investeren en waaraan ze lenen. Het werk van PCAF om de benadering van het meten van gefinancierde emissies te standaardiseren, is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat bij elke financiële beslissing rekening wordt gehouden met klimaatverandering.”

Als gouverneur van de Bank of England speelde Carney een sleutelrol door de centrale banken van de wereld achter de groene agenda van de VN 2030 te krijgen. De grote centrale banken van de wereld hebben via hun overkoepelende Bank for International Settlements (BIB) in Bazel een sleutelrol gespeeld in de groeiende mondiale infrastructuur die investeringsstromen naar “duurzame” bedrijven stuurt en weg van bedrijven zoals olie- en gasbedrijven die zij als “niet-duurzaam” beschouwt.

Toen de toenmalige gouverneur van de Bank of England, Mark Carney, hoofd was van de Financial Stability Board (FSB) van de BIS, richtte hij in 2015 de Task Force on Climate-related Financial Disclosure (TCFD) op.

De centrale bankiers van de FSB hebben 31 mensen genomineerd om de TCFD te vormen. Voorgezeten door miljardair Michael Bloomberg, omvatte het naast BlackRock, JP MorganChase; Barclays Bank; HSBC; Swiss Re, de op een na grootste herverzekering ter wereld ; China’s ICBC-bank; Tata Steel, ENI olie, Dow Chemical, mijnbouwgigant BHP en David Blood van Al Gore’s Generation Investment LLC.

Anne Finucane, de vice-voorzitter van de Bank of America, een lid van zowel de PCAF als de TCFD, merkte op:

“Wij willen ervoor zorgen dat klimaatgerelateerde risico’s en kansen binnen onze onderneming goed worden beheerd en dat wij samenwerken met overheden en markten om de vereiste veranderingen te versnellen… klimaatverandering brengt risico’s met zich mee voor het bedrijfsleven, en het is belangrijk dat ondernemingen duidelijk maken hoe deze risico’s worden beheerd.”

De vicevoorzitter van de Bank of America beschrijft hoe zij de risico’s in haar portefeuille van vastgoedleningen beoordeelt door: “een acute fysieke risicoanalyse uit te voeren op een steekproefportefeuille van woninghypotheken van de Bank of America in de VS. Elk object kreeg een score op basis van het risiconiveau geassocieerd met 12 potentiële gevaren : tornado, aardbeving, tropische cycloon, hagelstorm, natuurbrand, rivieroverstroming, plotselinge overstroming, kustvloed, bliksem, tsunami, vulkaan en winterstorm.”

Ook het beleggings “risico” van de banken in olie en gas en andere industriële sectoren wordt getoetst aan de criteria van Carney’s TCFD. Alle risico’s worden gedefinieerd als gerelateerd aan CO2, ondanks het feit dat er geen sluitend wetenschappelijk bewijs is dat door de mens veroorzaakte CO2-uitstoot op het punt staat onze planeet te vernietigen door opwarming van de aarde. Er zijn eerder aanwijzingen van zonneactiviteit dat we een onstabiele afkoelingsperiode, het grote zonneminimum, ingaan. Dat is van geen belang voor de financiële belangen die in het komende decennium triljoenen zullen opstrijken.

Een ander belangrijk onderdeel van de financiële voorbereiding op de Grote Reset , de fundamentele transformatie van een economie met hoge energie-intensiteit naar een lage en economisch inefficiënte economie, is de Sustainability Accounting Standards Board (SASB).

SASB zegt dat het “een duidelijke reeks standaarden biedt voor het rapporteren van duurzaamheidsinformatie over een breed scala van onderwerpen …” Dit klinkt geruststellend totdat we kijken naar wie de leden vormen van de SASB die de klimaatvriendelijke Imprimatur zullen geven. Leden omvatten, naast ‘s werelds grootste fondsbeheerder, BlackRock (meer dan $ 7 biljoen onder beheer), ook Vanguard Funds, Fidelity Investments, Goldman Sachs, State Street Global, Carlyle Group, Rockefeller Capital Management en tal van grote banken zoals Bank van Amerika en UBS. Veel van deze zijn verantwoordelijk voor de wereldwijde financiële ineenstorting van 2008.

Wat doet deze kadergroep? Volgens hun website: “Sinds 2011 werken we aan een ambitieus doel: het ontwikkelen en handhaven van standaarden voor duurzame boekhouding voor 77 industrieën.”

Waar dit allemaal toe leidt, is het creëren van een web van wereldwijd opererende financiële entiteiten die de gecombineerde rijkdom, inclusief verzekeringen en pensioenfondsen, controleren in wat zij beweren een waarde te hebben van 100 biljoen dollar. Zij bepalen de regels en zullen een bedrijf of zelfs een land definiëren naar de mate van koolstofuitstoot die het veroorzaakt.

Als u schoon en groen bent, krijgt u mogelijk een investering .

Als u wordt beschouwd als een koolstofvervuiler, zoals de olie-, gas- en kolenindustrieën vandaag de dag worden beschouwd, zullen de wereldwijde kapitaalstromen desinvesteren of u vermijden om u te financieren.

Het directe doelwit van deze financiële kliek is de ruggengraat van de wereldeconomie, de olie- en gasindustrie samen met steenkool. [Het heeft ook geopolitieke en strategische implicaties]. 

Koolwaterstoffen aangevallen

Het directe doelwit van dit financiële kartel is de ruggengraat van de wereldeconomie, de olie-, kolen- en aardgassector. Analisten uit de olie-industrie voorspellen dat de investeringsstromen in de grootste energiesector ter wereld de komende vijf jaar drastisch zullen dalen. “Gezien hoe centraal de energietransitie zal zijn voor de groeivooruitzichten van elk bedrijf, vragen we bedrijven om een ​​plan bekend te maken over hoe hun bedrijfsmodel compatibel zal zijn met een netto nuleconomie”, schreef Larry Fink, voorzitter en CEO van BlackRock in zijn brief uit 2021 aan CEO’s. Blackrock is ‘s werelds grootste investeringsgroep met meer dan $ 7 biljoen om te investeren. Een andere BlackRock-officier vertelde een recente energieconferentie: “waar BlackRock naartoe gaat, zullen anderen volgen.”

“Om kapitaal te kunnen blijven aantrekken, moeten portefeuilles worden opgebouwd rond voordelige kernactiva – goedkope met een lange levensduur en een laag koolstofgehalte”, aldus Andrew Latham, Vice President Global Exploration bij WoodMac, een energieadviesbureau.

De Biden-regering komt zijn belofte na om olie en gas geleidelijk af te schaffen door nieuwe leases in staten en offshore en de Keystone XL-oliepijpleiding te verbieden. De olie- en gassector en zijn derivaten, zoals petrochemicaliën, vormen het hart van de wereldeconomie. De 50 grootste olie- en gasbedrijven ter wereld, waaronder zowel staatsbedrijven als beursgenoteerde bedrijven, boekten in 2015 een omzet van ongeveer $ 5,4 biljoen.

Naarmate een nieuwe regering-Biden haar ideologische oppositie tegen de zogenaamde fossiele brandstoffen voortzet, zal de wereld de investeringen in olie en gas drastisch zien dalen. De globalisten van Davos en de financiële ESG-spelers zijn erop uit om dat te garanderen.

En wij zullen de verliezers zijn.

De energieprijzen zullen de pan uit rijzen, zoals tijdens de recente sneeuwstormen in Texas. De kosten van elektriciteit in industrielanden zullen onbetaalbaar worden voor de verwerkende industrie. Maar wees gerust. Dit maakt allemaal deel uit van de aan de gang zijnde Great Reset en de nieuwe doctrine van ESG-beleggen.

In 2010 zei het hoofd van Werkgroep 3 van het Intergouvernementeel Panel van de VN inzake klimaatverandering, dr. Otmar Edenhofer, tegen een interviewer: “… men moet duidelijk zeggen dat we de facto de rijkdom van de wereld herverdelen door middel van klimaatbeleid. Men moet zich bevrijden van de illusie dat internationaal klimaatbeleid milieubeleid is. Dit heeft bijna niets meer met milieubeleid te maken … ” De WEF Great Reset is niet zomaar een groots idee van Klaus Schwab die nadenkt over de economische verwoesting van het coronavirus. Het is al lang gepland door de geldmeesters.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Geheimzinnige internationale bankgroep kan ‘Groene’ agenda van de Great Reset opleggen aan wereld

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties