De voorzitter van datafirma PANDA beweert dat China de Wereldgezondheidsorganisatie heeft gevraagd om Peking aan te wijzen om toezicht te houden op een wereldwijd vaccinpaspoortsysteem, een onheilspellend vooruitzicht gezien de manier waarop China’s systeem van sociale kredietscores werkt.

Tijdens een interview op de inaugurele BizNews Investeringsconferentie legde Nick Hudson uit waarom dit zo’n huiveringwekkende ontwikkeling was, hij zei dat hij zich zorgen maakte over de structuur van de samenleving en de toekomst van zijn kinderen.

China vraagt de Wereldgezondheidsorganisatie om het aan te stellen om een wereldwijd immuunpaspoortprogramma te beheren – als je daar niet bang van wordt, dan weet ik het ook niet meer,” zei Hudson.

Dit soort centralisatie, dit soort controle, sociale kredietsystemen… we moeten ons hiertegen verzetten, want het komt eraan,” voegde hij eraan toe.

Hudson merkte op hoe de Britse regering maandenlang ontkende dat ze voorbereidingen troffen om vaccinpaspoorten in te voeren, maar tegelijkertijd wel bedrijven financierde om ze te maken.

https://twitter.com/Mistress__Lucy/status/1377479572611031040

Ze liegen hierover tegen het publiek,” zei Hudson, die de ontwikkeling van het vaccinpaspoort koppelde aan een nieuw wetsvoorstel in het Verenigd Koninkrijk dat protesten zou verbieden die “ergernis” veroorzaken, wat in feite elk protest is.

“Dit is verontrustend… Ik wil mijn kinderen niet in zo’n wereld zien opgroeien,” zei Hudson.

Het vooruitzicht dat China de controle krijgt over een wereldwijd vaccinatie paspoortsysteem is natuurlijk onheilspellend gezien het feit dat de communistische staat al zijn eigen sociale kredietsysteem heeft dat dissidenten verhindert om te reizen, meldt Newswars.

Peking heeft zijn COVID-19 opsporingssysteem al gecombineerd met zijn sociale kredietscore programma.

In augustus 2019 schepte de communistische staat op over hoe het alleen al in de maand juli 2,5 miljoen “in opspraak geraakte entiteiten” had belet vliegtickets te kopen en 90.000 mensen had belet tickets voor hogesnelheidstreinen te kopen.

De sociale kredietscore wordt gebruikt om het leven moeilijk te maken voor mensen die overtredingen begaan, waaronder zo kleine overtredingen als een verkeersovertreding, en maakt het leven in het ergste geval bijna onleefbaar.

De combinatie van het vaccinpaspoortsysteem met een algemeen systeem van sociale kredietscore is dan ook zinvol omdat degenen aan wie het paspoort wordt geweigerd, gedwongen zouden zijn om de facto in een staat van permanente afsluiting te leven.

Het feit dat het vaccinpaspoortsysteem waarschijnlijk ook zal worden gekoppeld aan een gezichtsherkenningsnetwerk is nog een overeenkomst met het Chinese sociale kredietscore-systeem.

Schrijfster Naomi Wolf waarschuwt in onderstaande video ook dat het vaccinpaspoort slechts een dekmantel is voor het sociale kredietscore-systeem.

“Ik kan het niet duidelijker zeggen – het vaccinpaspoortplatform is hetzelfde platform als een sociaal kredietscore systeem,” zegt Wolf.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


China’s sociale kredietsysteem als toekomstig model voor Europa?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties