De administratieve rechtbank van Berlijn heeft bij spoedbeslissing de beperking van het aantal klanten in de detailhandel ongedaan gemaakt.

De richtwaarde van één persoon per 40 vierkante meter verkoopoppervlakte leidt niet tot “een aanzienlijke verhoging van de bescherming tegen infecties” en staat niet in verhouding “tot de verdere verkoopverliezen die als gevolg daarvan kunnen worden verwacht”, verklaarde de rechtbank woensdag. Verscheidene winkeleigenaars hadden een spoedberoep ingesteld tegen de huidige beperkingen van de openingstijden, meldt Epoch Times.

Met betrekking tot het verplicht testen van klanten en het verplicht elektronisch bijhouden van contacten heeft de administratieve rechtbank van Berlijn de dringende moties echter verworpen. Deze maatregelen dienden een “legitiem doel” en waren ook passend en noodzakelijk.

Aangezien echter naast deze voorschriften ook in de detailhandel een FFP2-maskerplicht geldt, was de rechter van oordeel dat de regeling die het aantal klanten beperkt, niet wezenlijk bijdraagt tot de bescherming tegen besmetting.

Bovendien heeft de Senaat van Berlijn niet gemotiveerd waarom de 40-meterregel ondanks de bestaande testverplichting van toepassing zou moeten blijven. Tegen de beslissing van het Verwaltungsgerichtshof kan beroep worden aangetekend bij het Verwaltungsgerichtshof Berlin-Brandenburg.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Zweden als bewijs: lockdowns beschermen niemand – Product van hysterie en angstzaaierij

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties