In de eerste plaats is de regel van toepassing op gezondheidswerkers. Als iemand zich niet laat vaccineren, krijgt hij een andere taak, waarbij hij niet in contact komt met patiënten. Als dit niet mogelijk is, wordt er geen loon meer uitbetaald.

Woensdagavond heeft de ministerraad in Rome een decreet goedgekeurd tot invoering van verplichte vaccinatie voor gezondheidswerkers. De vaccinatieplicht geldt ook voor apothekers en artsen met een eigen praktijk, meldt RT-de.

Vaccinatie zou alleen kunnen worden opgeschort in geval van bewezen gevaar voor de gezondheid in zeer specifieke omstandigheden. Regio’s en autonome provincies moeten niet-gevaccineerd personeel melden bij de plaatselijke gezondheidsautoriteiten.

Vaccinweigeraars kunnen taken op zich nemen die hen niet in contact brengen met patiënten. Als zij dat niet kunnen, worden zij tot 31 december 2021 geschorst.

Van 3 tot 30 april wordt heel Italië een “rode zone” met strenge beperkingen. Als het aantal besmettingen eind april sterk is gedaald, zou de Raad van Ministers kunnen besluiten de beperkingen te versoepelen.

Lees ook:

Lees meer over vaccinatieplicht.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


U wordt verplicht gevaccineerd – Rutte is akkoord met vaccinatiepaspoort

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter.
Peter.
1 jaar geleden

Rutte had men een schop onder zijn kont moeten geven na al zijn gedraai en gelogen zaken.