Paaszondag heeft de gendarmerie van Lunel controleacties uitgevoerd op het strand van Grand-Travers in La Grande-Motte. Het parool was pedagogie. Alleen voor Covid-maatregelen.

De verkopers van donuts, zonnebrillen, badpakken enz. op deze Paaszondag was iedereen aanwezig, voor een bijna zomerse dag op de stranden van Hérault. Dit zonder aandacht te schenken aan de nieuwe maatregelen die zaterdagavond van kracht zijn geworden, waardoor men zich slechts binnen een straal van 10 km mag verplaatsen.

Ondanks een tolerantie voor dit paasweekend met betrekking tot reizen, heeft de politie haar controles geïntensiveerd met “een educatief doel met betrekking tot het dragen van maskers op het strand” , zei de commandant die verantwoordelijk was voor de operatie, een paar minuten voor de start van de operatie.

Maar liggend op de lakens had de overgrote meerderheid van de zonaanbidders het masker niet op. En toch, zelfs alleen, zelfs weg van andere mensen, is het verplicht om het te dragen, bericht Midi Libre. Naast de secretaris-generaal van de prefectuur van Hérault, Thierry Laurent, werden ongeveer 17 rijkswachters en gemeentepolitieagenten gemobiliseerd om de controle uit te voeren.

In de rij opgesteld, ging de politie langs dit strand van Grand-Travers en stopte om mensen te waarschuwen hun maskers te dragen. “Ze kunnen het eraf halen als ze eten of drinken. Maar als ze klaar zijn, moeten ze hun masker weer opzetten. We praten er vandaag niet over, tenzij mensen weigeren eraan te voldoen. Het is vrij zeldzaam”, zei de commandant die de leiding had over de operatie.

Geen van de ondervraagden was echter op de hoogte van de regel. Hoewel zij allen hun maskers weer hadden opgezet, waren zij het niet eens met deze maatregel. “Wij vinden de controle niet erg, maar dit verhaal wordt misbruikt met het dragen van het masker,” klagen Mika en Rosalie, een echtpaar uit Lunellois dat met hun twee dochters op het strand was. Als we lopen, hebben we begrijpelijkerwijs een masker nodig. Maar als we op de handdoek zitten, zie ik de noodzaak niet.”

405 € voor Rosé

Hetzelfde geldt voor Veronika, voor haar is deze regel “onbegrijpelijk”. De inwoners van Herault zijn al meer dan een jaar beperkt in hun bewegingsvrijheid, en deze zondag zagen zij deze regel als de laatste strohalm. “We hebben er genoeg van,” zeiden sommigen.

Hoewel er clementie was voor maskers, was er geen clementie voor groepen van meer dan zes of voor het gebruik van alcohol. Zelfs voor een glas rosé bij een picknick. “Sinds een jaar is de consumptie van alcohol in het openbaar verboden. Zelfs op het strand. Sinds dit weekend is deze maatregel nationaal en wij hadden een ministerieel bevel om op dit punt compromisloos te zijn”, legde de commandant uit.

“Dit wordt belachelijk!” Guillaume was naar de picknick gekomen met zijn kinderen, zijn vrouw en twee vrienden. Zij kregen drie boetes van elk 135 euro voor het drinken van rosé. “Het was het laatste moment dat we samen konden zijn voordat we weer werden opgesloten. Dat moment was verpest.” Afgezien van het feit dat deze alcohol meer had gekost dan verwacht. “Ze kwamen in drommen met hun vuurwapens. Er zijn kinderen bij. Kun je je voorstellen hoe het voor hen is?”

Aan de kant van de ordehandhavers is er de wil “niet bang te maken, maar gerust te stellen”. Het gaat er niet om agressief te zijn, het gaat erom klaar te staan om te handelen in geval van een gevaarlijke situatie”, antwoordde Thierry Laurent.

Vanaf morgen moeten alle zonaanbidders in ieder geval hun masker dragen en zich houden aan de 10 km- en de avondklok, anders riskeren zij een boete van 135 euro. Bovendien, als de pandemie- en gezondheidsregels na deze vier weken voortduren, “kan het nodig zijn om de maatregelen op te voeren gezien de grote menigten op plaatsen als deze” , meldde de commandant van de gendarmerie van Lunel. Dus laten we hopen dat de epidemie snel voorbij is.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


CNN bevestigt: Vrijheden zullen maar tijdelijk zijn, ook voor mensen die tegen corona zijn ingeënt

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties