Märta Stenevi persfoto

De woordvoerster van de Zweedse Groene Partij, Märta Stenevi, heeft beweerd dat autochtone blanke Zweedse vrouwen aan de kant moeten gaan om buitenlandse vrouwen uit minderheidsgroepen aan de macht te laten komen in Zweden.

Stenevi deed haar uitspraken tijdens een interview in een podcast nadat haar gevraagd was naar de verschillen tussen het stemgedrag van mannelijke en vrouwelijke kiezers in het land.

Volgens Stenevi is er een “alarmerende trend” dat Zweedse mannen conservatiever worden en dat ze vinden dat Zweden al “gelijk” genoeg is zoals het nu is, meldt Aftonbladet.

Op de vraag waarom zoveel vrouwen op de Groenen stemmen in vergelijking met mannen, verklaarde Stenevi dat macht een factor kan zijn en dat degenen met “privileges” zich bedreigd kunnen voelen door een nieuwe verdeling van de macht.

Ze ging zelfs nog verder en stelde dat niet alleen Zweedse mannen hun macht moeten opgeven, maar dat ook blanke, in Zweden geboren vrouwen dat moeten doen: “Als in het buitenland geboren vrouwen aan de macht willen komen, zullen blanke, in het Zweden geboren vrouwen plaats moeten maken.”

Soortgelijke opmerkingen zijn in het verleden gemaakt door leden van de Zweedse Groene Partij, zoals in 2018 toen lokale Groene Partij-leden in de stad Eslöv suggereerden dat autochtone Zweden die een probleem hadden met multiculturalisme gewoon moesten vertrekken uit het land.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Irakees onthoofdt 17-jarig Zweeds meisje – Bewaart haar hoofd als trofee in een koffer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in