Foto: Ggia / wikimedia commons

Ontsnapt aan de media-aandacht gaat de immigratie uit Afrika en het Midden-Oosten naar Europa onverminderd door. Momenteel zorgt Griekenland ervoor dat de mainstream media niet om verslaggeving heen kunnen.

“Vluchtelingen” worden niet vergezeld door oorlogsschepen

Want Athene beschuldigt Turkije ervan ongeveer 300 immigranten die op boten naar Griekenland wilden gaan, met oorlogsschepen te hebben begeleid. Voor de Grieken zijn het dan echter geen “vluchtelingen”.

De Griekse minister van Migratie, Notis Mitarakis, vertelde zaterdag aan de Griekse nieuwszender Skai:

Het Vluchtelingenverdrag van Genève heeft betrekking op mensen die gevaar ontvluchten. Niet op mensen die door een buurland geholpen worden over te steken.

Athene bleef standvastig

Athene laat zich niet door de Turken in de maling nemen, meldt Unzensuriert. Volgens eigen informatie heeft de Griekse waterpolitie verhinderd dat de boten de Griekse wateren binnenkwamen. De Turkse kustwacht had geen andere keuze dan de migranten terug te brengen naar de Turkse kust.

Turkije’s schaamteloze bedreiging

Athene gaat zelfs nog verder en insinueert dat Turkije bezig is met een tactische manoeuvre. De actie zou gekoppeld zijn aan de reis naar Turkije die EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Raadsvoorzitter Charles Michel voor dinsdag gepland hebben.

De EU heeft Ankara hulde gebracht sinds honderdduizenden immigranten in 2015 via en vanuit Turkije Midden-Europa zijn binnengekomen, met de bewering dat het illegale immigratie tegenging. President Recep Tayyip Erdogan wil met de reissteun van de immigranten laten zien wat Turkije in gang kan zetten als de EU de Turkse eisen niet inwilligt.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Syrische patriarch: “Islamitische ‘vluchtelingen’ komen om jullie in Europa te vernietigen”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Von
Von
1 jaar geleden

Turkije is een schurkenstaat.