Volgens een rechterlijke uitspraak moet België alle maatregelen om het coronavirus in te dammen binnen 30 dagen terugdraaien, omdat de rechtsgrondslag onvoldoende is. Dat heeft een rechtbank in de hoofdstad Brussel in eerste aanleg bepaald na een klacht van de Liga voor de rechten van de mens, meldden verschillende media woensdag. Een woordvoerster van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de uitspraak bevestigd.

De Liga voor de rechten van de mens had de Belgische staat enkele weken geleden voor de rechter gedaagd omdat de tijdens de Coronapandemie genomen besluiten volgens haar geen rechtsgrondslag hadden. Het vonnis voorziet nu in een boete van 5.000 euro per dag – maar een maximum van 200.000 euro – als het niet wordt uitgevoerd. Volgens de Vlaamse krant De Standaard kan de Belgische staat in beroep gaan. Dit zou echter geen schorsende werking hebben.

Momenteel gelden in het land strikte coronaregels. Belgen mogen maar met één persoon buiten hun eigen gezin nauw contact hebben. Vier mensen met maskers mogen elkaar buiten ontmoeten. Winkelen is alleen op afspraak. Restaurants, pubs en cafés zijn toch al maanden gesloten. In het hele land geldt al geruime tijd een avondklok. Bovendien mag u België niet binnenkomen of verlaten zonder geldige reden.

De huidige maatregelen van Corona zijn gebaseerd op de Civil Safety Act van 2007 en twee andere wetten. Deze wet werd ingevoerd na de gasramp in Ghislenghien om na dergelijke rampen snel te kunnen optreden. Maar de met de zaak belaste rechter heeft nu in een kort geding bepaald dat deze wetten niet als basis kunnen dienen voor de huidige ministeriële decreten waarbij de maatregelen van Corona worden vastgesteld. De rechter oordeelde dat het legaliteitsbeginsel werd geschonden omdat de huidige manier van werken niet voorspelbaar genoeg is, meldde De Standaard woensdag.

Schokkende beelden uit België

De Belgische politie heeft donderdagmiddag waterkanonnen en traangas gebruikt om een menigte van enkele duizenden mensen in het Brusselse Terkamerenbos uiteen te drijven. Duizenden hadden gereageerd op een oproep op Facebook, die als een 1 aprilgrap was geuit, over een festival dat daar zou plaatsvinden en kwamen opdagen voor “La Boum”. Een dag eerder had een Belgische rechtbank nog geoordeeld dat alle Coronamaatregelen binnen 30 dagen moesten worden opgeheven.

De Belgische media schatten het aantal mensen op ongeveer 5.000. Honderden politieagenten, velen in oproeruitrusting en sommigen te paard, waren met waterkanonnen komen opdagen. In de nasleep scandeerden veel aanwezigen luidkeels “vrijheid” en sommigen gooiden flessen en stenen naar de waterkanonnen. 22 mensen werden gearresteerd en enkele tientallen politieagenten raakten gewond, schrijft L’Echo vanuit België.

Zoals uit talrijke foto’s blijkt, heeft de politie donderdag samenscholingen van feestvierende jongeren, die alleen maar rustig bij elkaar zaten naast een meer in het park, uiteengeslagen – waarbij ook waterkanonnen en traangas werden gebruikt.

De foto’s van gisteren laten een nieuw dieptepunt zien in de groeiende verdeeldheid tussen de staat en de bevolking, die steeds minder bereid is om de maatregelen volledig te accepteren.

Jonge mensen raakten gewond, in het park werd een jonge vrouw door bereden politiepaarden omgereden en bleef bewusteloos op de grond liggen.

Krankzinnige taferelen vandaag in België. Nadat een rechtbank had bepaald dat de regering alle maatregelen moest opheffen, vierden de mensen dit in een park. De regering stuurde toen de politie om het te ontruimen.

https://twitter.com/DerInformant_/status/1377715901202628610


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Groeten uit Moskou. Geen maskers, geen afstand, geen inentingsbewijs, NIETS

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Evilette de Hooligan-Heks
Evilette de Hooligan-Heks
1 jaar geleden

Wat een ramp.

willy
willy
1 jaar geleden

We leven al jaren in een achterlijk land, en door een fake-virus wordt het allemaal nog erger.
Hier zie je ook weer, dat politieagenten niet op de eerste rij stonden, dat het verstand werd uitgedeeld, want anders werk je hier niet aan mee.
We hadden jaren de slogan; De politie, uw vriend, maar die kunnen we nu wel vervangen door; de politie, uw vijand, we hebben deze beelden nog gezien, in 40-45, maar toen noemden ze dat nazi,s.
Maar dit schijnt het nieuwe normaal te zijn, heel intriest !!!

Bertbibbbber
Bertbibbbber
1 jaar geleden

Spytig genoeg is dit 100,% de realiteit, politie zyn romeinse gladiatoren. In dienst van corrupte machtsgeile politiekers en justitie