De Spaanse regering stelt vanaf 31 maart het dragen van maskers verplicht in alle “openluchtruimten”, met inbegrip van stranden.

Het strenge nieuwe maskermandaat verplicht mensen gezichtsbedekking te dragen “op openbare wegen, in openluchtruimten en in elke gesloten ruimte voor openbaar gebruik of die open is voor het publiek”, aldus de Telegraph.

Uitzonderingen op dergelijke dictaat van populaire vakantiebestemmingen zoals de Balearen, waar het besmettingspercentage relatief laag is, zullen naar verwachting worden geschrapt, waarbij lokale ambtenaren niet langer de bevoegdheid hebben om hun eigen beoordelingsvrijheid uit te oefenen, meldt Breitbart.

Er is geen “sunset-clausule” met een duidelijk eindpunt voor het mandaat, dat voor onbepaalde tijd zal gelden totdat de autoriteiten besluiten dat het niet langer nodig is.

Zoals de Telegraph opmerkt, komt de stap slechts enkele weken nadat de toonaangevende Britse epidemioloog professor Mark Woolhouse van de Universiteit van Edinburgh in Schotland, enkele weken geleden opmerkte dat “bewijsmateriaal dat teruggaat tot maart en april [2020]” suggereert dat “het virus niet goed buitenshuis wordt overgedragen“.

In de zomer [van 2020] werden we getrakteerd op dit alles op het televisiejournaal, beelden van overvolle stranden, en er was verontwaardiging over,” herinnerde professor Woolhouse zich terwijl hij getuigde voor parlementsleden van het House of Commons select committee voor wetenschap en technologie.

Er waren geen uitbraken die in verband werden gebracht met openbare stranden. Er is nog nooit een uitbraak van COVD-19 in verband gebracht met een strand, waar ook ter wereld, voor zover ik weet,” zei de academicus, een lid van de Scientific Pandemic Influenza Group on Modelling (SPI-M).

Dus ik denk dat we moeten begrijpen waar de risico’s wel en niet liggen, zodat we zoveel mogelijk veilig kunnen doen zonder te overcompenseren.”


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Groeten uit Moskou. Geen maskers, geen afstand, geen inentingsbewijs, NIETS

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties