Blanke professor klaagt Camden College in New Jersey aan wegens rassendiscriminatie na ontdekking dat zijn twee zwarte collega’s 45.000 dollar meer verdienen dan hij – ondanks “vergelijkbare kwalificaties en ervaring”.

William T. Lavell, 66, spande vrijdag een rechtszaak aan tegen het Camden College nadat hij het salarisverschil had ontdekt in het kader van de wet op de openbare registers van de staat, meldt NJ.com.

In een negen pagina’s tellende rechtszaak die vrijdag tegen het college is aangespannen bij de Amerikaanse districtsrechtbank in Camden, beweert William T. Lavell, al meer dan 25 jaar een professor, dat hij “ernstig emotioneel leed, schaamte, vernedering en verlies van eigenwaarde heeft geleden”. Hij beweert dat er “grote raciale verschillen” zijn tussen zijn vergoeding en de salarissen die aan twee zwarte professoren worden betaald.

In zijn rechtszaak stelt scheikundeprofessor Lavell dat ondanks “vergelijkbare aanstelling, kwalificaties en ervaring” de zwarte ingenieursprofessoren Melvin Roberts en Lawrence Chatman meer verdienen dan hij.

Uit gegevens blijkt dat Lavell in 2021 91.923 dollar verdiende, Roberts 137.157 dollar en Chatman 142.606 dollar.

Lavell, die in Annapolis, Maryland woont, eist meer dan $150.000 schadevergoeding.

Lavell heeft 26 jaar lesgegeven aan het college. Roberts heeft er meer dan 31 jaar ervaring en Chatman 30 jaar, zo blijkt uit online gegevens.

In de aanklacht wordt aangevoerd dat Lavell meer “professionele diploma’s op zijn vakgebied” heeft dan de twee andere genoemde professoren.

Lavell vermeldt op zijn LinkedIn-profiel een graad in scheikunde van het Ursinus College, een MA in analytische scheikunde van Villanova University en een Ph.D in organische scheikunde van Princeton University.

Uit online gegevens blijkt dat Chatman een diploma als elektrotechnisch ingenieur behaalde aan Rutgers, een MBA aan de Universiteit van Pittsburgh en een doctoraat in het onderwijs aan de Universiteit van Wilmington.

Gegevens over Roberts’ kwalificaties waren niet onmiddellijk beschikbaar.

Een woordvoerder van Camden College zei tegen de DailyMail: “Camden County College geeft geen commentaar over lopende rechtszaken”.

Lavell zou in november vorig jaar bij collegevoorzitter Donald Borden en andere stafleden een klacht hebben ingediend met een “vergelijkende analyse van de raciale ongelijkheden in beloning tussen hemzelf en gelijksoortige, niet-Kaukasische collega’s”.

Vice-president Kathleen Kane zou hebben nagelaten en geweigerd om de klacht van Lavell over rassendiscriminatie te onderzoeken of te behandelen.

Arbeidsrechtadvocaat Jamison Mark zei: “De wetten voor discriminatie zijn er niet voor niets. Of je nu blank, zwart of bruin bent, het maakt niet uit, je mag niet oneerlijk behandeld worden.’


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


VS: Zwarte tieners steken blanke man in brand – overlijdt vier dagen later

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties