Britten kunnen “covid-statuscertificaten” nodig hebben om naar het werk, bruiloften of andere gelegenheden te gaan, volgens berichten over opties die door regeringsministers worden besproken.

Het systeem zou gebruik kunnen maken van de app van de National Health Service (NHS), met een QR-code waarmee een persoon kan bewijzen dat hij is ingeënt, negatief is getest op het coronavirus, of de antilichamen heeft na te zijn hersteld van het virus dat vroeger bekend stond als de griep.

Volgens personen die met The Telegraph hebben gesproken en die betrokken zijn bij een evaluatie door de regering onder leiding van minister Michael Gove, overweegt de regering Johnson een aantal opties en scenario’s voor het gebruik van de Covid-pasjes.

Een regeringsbron vertelde het dagblad: “Als we dit niet eens zouden overwegen, zouden we het voordeel weggooien dat we voor onszelf hebben gecreëerd met de uitrol van het Covid-vaccin“.

“Het is niet omdat we dit willen doen, maar we hebben de laatste tijd veel moeilijke dingen moeten doen.

De krant meldt dat grote podia waar muziekfestivals worden gehouden, sportstadions en trouwlocaties in aanmerking zouden kunnen komen als locaties waar Britten hun “covid-status” zouden moeten bewijzen.

Werkgevers zouden dit ook kunnen eisen. The Telegraph noemt bouwvakkers, schoonmakers en elektriciens – het soort werknemers dat bij anderen thuis of in het bedrijf komt – als beroepsbeoefenaars die hun status zouden kunnen moeten aantonen.

Onlangs zei Charlie Mullins, een Londense loodgietersbaas, dat hij in gesprek was met zijn advocaten om een “geen vaccin, geen baan”-clausule op te nemen in zijn contracten en werkaanbiedingen.

Het bericht komt enkele dagen nadat premier Boris Johnson had gesuggereerd dat cafés om een bewijs van immuniteit mogen vragen of de service mogen weigeren, en eraan had toegevoegd dat “het basisconcept van vaccinatiecertificering ons niet geheel vreemd zou moeten zijn“.

De opmerkingen betekenen een hele verandering ten opzichte van Johnsons vurig uitgesproken eerdere standpunt, dat is terug te vinden in een onlangs opgegraven redactioneel artikel in The Telegraph uit 2004, namelijk dat als hem ooit zou worden gevraagd “in de straten van Londen, of op een andere plaats, openbaar of privé, om mijn ID-kaart te tonen”, hij deze “fysiek zou opeten in de aanwezigheid van welke instantie van de staat dan ook die ëist dat ik hem zou tonen“.

Lees hier meer over vaccinatieplicht.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


U wordt verplicht gevaccineerd – Rutte is akkoord met vaccinatiepaspoort

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties