Het sprookje van verbetering of zelfs terugkeer tot de normaliteit, indien er op grote schaal tegen het coronavirus wordt ingeënt, brokkelt op alle fronten af.

Niet alleen blijven de Corona-pesterijen en -verboden voor alle mensen ondanks vaccinatie van kracht – de VS zijn daar een voorbeeld van – maar ook het aantal nieuwe besmettingen neemt gestaag toe, meldt UME. Dit werd niet alleen vastgesteld in Israël, waar intussen een apartheid op vaccinatiegebied heerst, maar ook in de “wereldkampioen vaccinatie” Chili.

Chinees vaccin zou de schuldige zijn

Het succesverhaal van de vaccinatiegraad in Chili (ongeveer 11 procent van de bevolking) blijkt dus een schot in de lucht te zijn, omdat nieuwe Corona-besmettingen naar verluidt snel blijven toenemen. Volgens het Chileense Ministerie van Volksgezondheid zijn er momenteel ongeveer 48.000 actieve gevallen van Corona in het land van 19 miljoen mensen – meer dan ooit tevoren. Een miljoen mensen zijn tot nu toe besmet.

In ieder geval wezen de westerse media al snel de schuldige aan: het Chinese Corona-vaccin Sinovac, dat vooral in Chili wordt gebruikt. Volgens een Braziliaanse studie verzacht dit vaccin het verloop van de ziekte, maar biedt het slechts ongeveer 50 procent bescherming tegen infectie.

Het is echter nog niet bekend in welke mate de in Europa gebruikte vaccins bescherming bieden tegen infecties en deze voorkomen. Studies hierover zijn tot dusver nauwelijks beschikbaar, zodat ook de zin van (verplichte) massavaccinaties openlijk in twijfel moet worden getrokken.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Alle vaccinatie helpt waarschijnlijk niet: Hoge coronabesmettingsgraad in vaccinatiewereldkampioen Israël – Vierde lockdown staat voor de deur

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties