De lockdown-maatregelen hebben de Britse economie het voorbije jaar zo’n 251 miljard pond gekost, zo blijkt uit een rapport.

Uit een studie van het Centre for Economics and Business Research (CEBR) blijkt dat de lockdowns de Britse economie bijna twee keer zoveel hebben gekost als de economische productie van Schotland of het gehele zuidoosten van Engeland.

Volgens de studie bedroeg de bruto toegevoegde waarde (BrTW) van het Verenigd Koninkrijk – een maatstaf die de totale waarde van geproduceerde goederen vergelijkt met de kosten van materialen en arbeid – 251 miljard pond minder dan zonder de lockdowns zou zijn verwacht.

Het aantal consumenten is sterk gedaald, bedrijven zijn nog steeds gesloten en veel mensen zitten zonder werk. Verdere perioden van gebiedsgebonden beperkingen hebben gezorgd voor enige regionale variatie in het economisch welvaren, een kwestie die des te relevanter is gezien de beloften van de regering om ‘gelijk te trekken’,” aldus het verslag.

“Deze factoren, naast talloze andere, hebben de economie van het VK enorme schade berokkend, naast de verwoestende kosten van duizenden verloren levens,” voegde het verslag eraan toe.

In het CEBR-rapport wordt opgemerkt dat de economische verwoesting in gebieden als de West Midlands, de East Midlands en het oosten van Engeland relatief erger was dan in Londen. Het rapport wees op bijkomende regionale beperkingen in steden zoals Birmingham, Leicester en Luton als factoren die bijdroegen tot de ongelijkheid.

Londen droeg minder dan 5% minder bij tot de economische neergang dan zijn typische aandeel in de Britse economie. Volgens het rapport kan dit gedeeltelijk te wijten zijn aan het relatieve gemak waarmee de financiële en verzekeringssectoren konden overschakelen op werken op afstand.

Ondanks het verwachte herstel kunnen sommige regio’s meer last hebben van de gevolgen van de pandemie, zoals meer werklozen en meer bedrijfssluitingen“, aldus het CEBR.

“Als de regering werkelijk iets wil doen aan de regionale verschillen, zal zij niet toestaan dat deze gebieden onevenredig zwaar worden getroffen door de verliezen als gevolg van de pandemie. Anders zou het gevaar bestaan dat de welvaart nog verder uiteen gaat lopen”.

Deze week onthulde het Office for National Statistics (ONS) ook dat het aantal werklozen sinds februari vorig jaar met 693.000 is gestegen.

Jongeren worden economisch het hardst getroffen door de lockdown-maatregelen: mensen onder de 25 jaar vertegenwoordigen 60% van alle banen die sinds het begin van de pandemie verloren zijn gegaan.

Momenteel is nog steeds een kwart van alle bedrijven in het Verenigd Koninkrijk gesloten en leent de regering ongeveer 1 miljard pond per dag om het verlof van werknemers en bedrijfsondersteunende regelingen overeind te houden.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Pandemie heeft Duitse economie al 250 miljard euro gekost

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan W.
1 jaar geleden

Protesten tegen de Corona dictatuur: de staatsmacht en de media dreigen met buitensporig geweld

door Stefan Schubert

De situatie in Duitsland is explosief. Hoewel tienduizenden burgers dit weekend de straat op gingen voor hun fundamentele rechten en het herwinnen van hun vrijheden, besloot de politiek achter gesloten deuren om serieuzere maatregelen te nemen en de lockdown te verlengen. De reguliere media fungeren met hun berichtgeving ook als de verlengde arm van de lockdown-regering in de coronacrisis en eisen zelfs gewelddadig optreden van de staat tegen vreedzame burgers.

In heel Europa gingen de mensen dit weekend de straat op en eisten dringend hun fundamentele rechten en vrijheden terug. Bijzonder grote demonstraties vonden plaats in Zwitserland, Groot-Brittannië, Kroatië en Zweden. Maar in Kassel, met het officiële aantal van 20.000 deelnemers, was het grootste protest. En wanneer overheidsinstanties het aantal deelnemers aan een demonstratie bekendmaken die kritiek heeft op de regering, moeten deze aantallen met de grootste omzichtigheid worden behandeld. Dat was het geval in de dictatuur van Stasi-SED-DDR en dat is niet anders in Merkel Duitsland. Als het DDR-staatsapparaat vervolgens een lastercampagne tegen de demonstranten zelf zou moeten starten, wordt dit smerige mediawerk ” het beste in Duitsland dat ooit heeft bestaan” (Quote Frank-Walter Steinmeier ), overgenomen door de reguliere media. De Tagesspiegel schrijft bijvoorbeeld:
>>Corona-ontkenners zorgen voor chaos in Kassel: De staat moet eindelijk zijn hardheid tonen tegen de ‘laterale denkers’. De scène van de corona-ontkenners gedraagt ​​zich steeds brutaler. De politie werd niet alleen overweldigd door de oploop in Kassel. Hoelang nog? […] Geen supraregionale politiestrategie, blijkbaar nauwelijks inlichtingen voor de demonstraties, geen systematische observatie door de constitutionele bescherming. Hoe lang nog?<<
Linkse journalisten eisen politieoptreden tegen oppositieburgers en systematische spionage door geheime diensten. Erich Mielke zou zeker enthousiast zijn over deze schrijvende kameraden. De artikelen over Kassel lijken opvallend veel op elkaar, of het nu op de staatstelevisie van ARD en ZDF is of op Spiegel tot Die Welt, de inhoud is overwegend identiek, maar wee als je iets schrijft over gesynchroniseerde media, dan komen de zelfverklaarde feitencheckers uit hun bubbel tevoorschijn.

Politietactiek – het nieuwe werkterrein voor attitudejournalisten
Onlangs voelen deze "journalisten" zich geroepen om aan hoogopgeleide politieagenten te dicteren wat de juiste, d.w.z. zwaarste politietactiek is tegen complotdenkers en hoe deze tactiek het beste kan worden gehandhaafd. Men kan niet langer het hoofd schudden komen ze door deze realiteit ontkennende journalistieke bubbel. Is er in hun redactionele of persoonlijke omgeving niemand meer om de houding van journalisten te waarschuwen voor hoe belachelijk ze zijn geworden? Media activisten, die gisteren systematisch racistisch politiegeweld vermoedden achter elke identiteitskaartcontrole van een criminele buitenlander, roepen nu op tot waterkanonnenoperaties en massa-arrestaties, zoals in Wit-Rusland

De staatsmacht staat nu inderdaad voor een ernstig probleem. De complotdenker beweging, die diep geworteld is in het midden van de bevolking, heeft een omvang bereikt waarop de staatsmacht haar niet meer als een tennisbal heen en weer kan slaan. Zelfs demonstratieverboden en -beperkingen die eerst door de rechtbanken werden opgelegd en vervolgens gedeeltelijk werden ingetrokken, en die vooral bedoeld waren om de mobilisatie voor deelname aan de demonstratie te verstoren, weerhielden tienduizenden burgers er niet meer van om naar het meer provinciale Kassel af te reizen. Als deze demonstratie in Berlijn had plaatsgevonden, had men zeker een zescijferige aantal deelnemers verwacht. En deze grote Berlijnse demo's zullen komen, ze staan ​​al op de planning en de organisatie is in volle gang.

Een escalatie dreigt in het voorjaar – door de staat
Daarom zullen we dit voorjaar in Berlijn demonstraties met zes cijfers zien. Men vraagt zich ook af hoe het hardhandig optreden tegen vreedzame burgers dat door de mainstream media wordt geëist er in werkelijkheid uit zou moeten zien. Laten we de opties doornemen: massa-arrestaties zoals in Wit-Rusland? Deze zijn gewoonweg niet haalbaar. Stel dat de staatsregering met 250.000 deelnemers 1.000 demonstranten zou willen vasthouden voor intimidatie. In het geval van een krachtinzet worden naar verwachting 3-4 agenten per hechtenis neming ingezet, en dit is het laagste aantal personeelsleden. Gedetineerden: 2-3 ambtenaren; Bestuurder van de gevangenentransporteur: 1 ambtenaar; Medewerkers van het gevangeniscentrum: 1 ambtenaar; bovendien worden bewaking, accommodatie, maaltijden, toiletpassage enzovoort toegevoegd. Met 1.000 arrestaties worden snel 1.000 politieagenten opgeroepen om 1.000 van de 250.000 demonstranten te helpen blokkeren. In de praktijk is dit op deze schaal gewoon niet haalbaar.

Dat laat het directe gebruik van geweld over, het gebruik van wapenstok en waterkanonnen, zoals vorig jaar voor de Reichstag. De beschamende beelden gingen de wereld rond. Het politiesucces van de maatregel neigde echter naar nul. Met zo'n missie kun je natuurlijk voorkomen dat een straat of een plein wordt gebruikt en bezet door demonstranten.

Maar anders?! De honderdduizenden mensen zouden nog steeds in de stad zijn en door de acties van de staat is elke posterwaarschuwing van een totalitaire coronastaat meer dan gedocumenteerd. Nogmaals, dit is geen wenselijk scenario. Temeer daar deze benadering ook het gevaar inhoudt de veel geciteerde vonk te zijn die het kruitvat zou kunnen doen exploderen. En als "slechts" enkele duizenden of tienduizenden deelnemers zich in beweging zouden zetten om geweld met geweld te bestrijden, dan zou er geen krijgspolitie meer zijn, die ook over de helft van de stad verspreid zou zijn. Hoe snel dergelijke situaties uit de hand lopen en niet meer beheersbaar zijn, de hele wereld kon in januari van dit jaar live meekijken op de schermen in Washington.

De sinds een jaar lopende lastercampagne door de politiek en de media heeft niets opgeleverd. De complot denkerbeweging is de kritische grens al lang gepasseerd. De staat moet het door de grondwet beschermde recht om te demonstreren respecteren en niet afschaffen. Politici en de lokale politie dienen zorgvuldig en gepast te handelen. Een feit dat simpelweg vanwege het grote aantal kinderen, senioren en vrouwen als vanzelfsprekend moet worden beschouwd. De demonstratiemarsen moeten vergezeld gaan en ongeregeldheden door linkse extremistische antifascistische daders zo snel mogelijk worden beëindigd, zoals bij de fietsblokkades in Kassel. Als de staat die door de reguliere media is aangezet echter denkt dat hij geweld kan gebruiken om te voorkomen dat de complotdenker beweging demonstreert.