Het dragen van maskers en sociale afstand houden kan nog “jaren” doorgaan, zegt het hoofd immunisatie van Public Health England.

Dr. Mary Ramsey beweerde zondag dat het sociaal distantiëren en andere praktijken zoals het dragen van een gezichtsbedekking “vrij lang” zullen doorgaan.

“De mensen zijn nu gewend geraakt aan die minder strenge beperkingen en kunnen ermee leven, en de economie kan nog steeds doorgaan met die minder strenge beperkingen.

“Dus ik denk dat zeker voor een paar jaar, ten minste totdat andere delen van de wereld net zo goed gevaccineerd zijn als wij, en de aantallen overal zijn gedaald, dat is wanneer we misschien in staat zijn om heel geleidelijk terug te gaan naar een meer normale situatie,” zei Dr. Ramsey, volgens de BBC.

“We moeten heel zorgvuldig kijken voordat een van deze beperkingen wordt opgeheven,” voegde ze eraan toe.

Vorige maand kondigde premier Boris Johnson een “stappenplan” aan om uit de lockdown te komen, te beginnen met de heropening van scholen op 8 maart en het doorlopen van verschillende fasen tot een volledige heropening in de zomer.

Premier Johnson zei te hopen dat de lockdown op 21 juni kan worden opgeheven, maar hij beloofde niets over die datum.

Professor Jeremy Brown, lid van het Comité voor Vaccinatie en Immunisatie (JCVI) van de regering, beweerde zondag in Sky News dat “er een golf van besmettingen door het land zal trekken” als alle beperkingen te snel volledig worden opgeheven.

Brown zei ook dat “een zekere mate van sociale distantie of bescherming nodig zal zijn” tot ten minste juli, anders zullen de infecties toenemen.

Het Verenigd Koninkrijk heeft ten minste één dosis vaccin toegediend aan de helft van de volwassen bevolking en ligt op schema om alle volwassenen tegen eind juli te vaccineren.

In december zei Jonathan Van-Tam, plaatsvervangend hoofd van de medische dienst van Engeland, dat het dragen van maskers en het veelvuldig gebruiken van desinfecterende middelen “jarenlang” gewoonten zouden kunnen worden, ook al zijn mensen gevaccineerd, en dat het “een goede zaak kan zijn als ze dat doen“.

De volgende maand zei Van-Tam’s meerdere, Chief Medical Officer professor Chris Whitty, dat er volgende kerst opnieuw een lockdown zou kunnen komen, en dat “we misschien volgende winter een paar [beperkingen] moeten invoeren, bijvoorbeeld. Dat is mogelijk omdat de winter het virus ten goede zal komen“.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Corona – CNN zegt dat we nooit meer terug naar ‘normaal’ gaan

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties