Een zwarte man heeft een blanke 12-jarige jongen neergestoken bij McDonald’s in Pittsburgh in wat een duidelijke anti-blanke haatmisdaad lijkt te zijn.

Het kind is in stabiele toestand na te zijn neergestoken door Charles Edward Turner, 51, op zondag.

Het kind was bij zijn familie toen de man de jongen tackelde en hem in de nek stak met een stanleymes.

“Volgens de politie werd de jongen rond 14.00 uur in de nek gestoken in de McDonald’s aan Liberty Avenue en Stanwix Street bij Market Square. Agenten Ross Small, Harry Siwik en Steve Harris liepen verwondingen op bij de arrestatie. David Lewandowski en Henry Seifried, werknemers bij McDonalds, raakten ook gewond,” meldt de Pittsburgh Post Gazette. “Volgens de strafklacht vocht meneer Turner met de agenten toen ze hem probeerden te arresteren. De aanklacht beweert dat de heer Turner racistische uitspraken deed tegen agenten, klanten en werknemers tijdens zijn arrestatie en een van de getuigen beet.”

Volgens lokale televisieberichten mompelde Turner “blanke duivels” en andere anti-blanke scheldwoorden op de plaats delict, hoewel de Post Gazette ervoor koos om de details over de “raciale scheldwoorden” die hij gebruikte niet te vermelden.

Het rapport zegt verder dat “In de strafrechtelijke aanklacht vertelde een getuige de politie dat meneer Turner het kind van achteren tackelde. Toen mensen probeerden meneer Turner weg te trekken, zagen ze dat de nek van het kind was opengesneden.”

De politie gelooft niet dat de jongen en zijn aanvaller elkaar kenden, maar ze weten niet of het een willekeurige spontane aanval was of dat Turner erop uit was gegaan met de intentie om iemand te vermoorden.

Turner heeft een lang strafblad en was meerdere malen gearresteerd voor zware mishandeling, zware intimidatie door een gevangene en eenvoudige mishandeling, met misdrijven die teruggaan tot de jaren tachtig van de vorige eeuw.

Het kind was in kritieke toestand toen hij aanvankelijk naar het ziekenhuis werd gebracht, maar is nu naar verluidt in stabiele toestand, meldt The Gateway Pundit.

Turner wordt beschuldigd van poging tot doodslag, vier aanklachten van zware mishandeling, twee aanklachten van eenvoudige mishandeling en verzet bij arrestatie. Hij wordt momenteel vastgehouden in de Allegheny County Jail.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Twee negers beroven 16-jarig meisje in Hoorn

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties