Afbeelding ter illustratie

Het hooggerechtshof van Noordrijn-Westfalen heeft de Corona-verordening inzake de detailhandel nietig verklaard: Vanaf nu mogen winkels opengaan – zonder afspraken te maken of de ruimte te beperken. Een woordvoerster bevestigde dit aan Tichys Einblick.

Het hooggerechtshof Noordrijn-Westfalen heeft de bepalingen van de Coronaverordnung inzake de beperking van de detailhandel voorlopig opgeschort. Het feit dat voor de detailhandel een andere regeling geldt dan voor bijvoorbeeld supermarkten, is niet verenigbaar met het beginsel van gelijke behandeling, zo motiveerde het Hof zijn uitspraak. Een plausibele reden voor de door de staat gemaakte differentiatie ontbrak, zo vervolgde zij.

Sinds 8 maart mogen detailhandelaars openen met strenge beperkingen volgens het gefaseerde plan van de federale regering. De limiet van één klant per 40 vierkante meter met voorafgaande afspraak wordt met deze uitspraak volledig opgeheven. Beperkingen voor “essentiële bedrijven”, zoals supermarkten, worden ook met onmiddellijke ingang opgeheven. Dus in de dichtstbevolkte staat van de staat kunnen detailhandelaren vrijwel zonder beperkingen openen – “net als vóór Corona” vertelde een woordvoerster van het hof aan TE. Een opmerkelijk schot voor de boeg van de uitvoerende macht op de dag van de geplande lockdown verlenging.

De vraag is nu of meer arresten in andere staten zullen volgen, aangezien de regels in alle andere staten vrijwel identiek van toepassing zijn.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


16 Amerikaanse staten stoppen Corona maatregelen. Einde aan Lockdowns en maskerplicht

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stefan Wijkamp
Stefan Wijkamp
2 jaren geleden

Klasse!!!So eine gute Nachricht . Die vernuenfigen Entscheidungen kommen mal wieder aus NRW , jetzt muss Holland folgen . Weg mit dieser Coronabande .