Het was niet zo gepland: in ten minste drie gevallen zijn er aanwijzingen dat de hulp van Corona naar het Midden-Oosten is gevloeid om terrorisme te financieren. Momenteel lopen er alleen al in Berlijn onderzoeken tegen meer dan 60 personen en moskeeverenigingen.

Berlijnse rechtshandhavingsinstanties verklaarden tegenover de media: “In individuele gevallen bestaat het vermoeden van rechtstreekse financiering van terrorisme”.

In totaal voeren de staatsveiligheid en het parket van de hoofdstad meer dan honderd vooronderzoeken uit tegen een zestigtal personen, moskeeverenigingen en verenigingen die tot het islamistische spectrum worden gerekend. Zij onderzoeken of en in welke mate de noodhulp van Corona is geïnd zonder dat een aanvraag was ingediend, meldt Zuerst.

De onderzoekers spreken van “bende-achtige actie”. In ten minste drie gevallen zijn er aanwijzingen dat de hulp van Corona is gebruikt voor de financiering van terrorisme in oorlogsgebieden in het Midden-Oosten. Bovendien hebben leden van de salafistische Jama’atu, die onlangs door de Berlijnse Senaat werd verboden, en Ahmad Armih, die bekend staat als een haatprediker, steun van Corona ontvangen. Ook hier zijn er vermoedens van subsidiefraude. De moordenaar van de Berlijnse kerstmarkt op de Breitscheidplatz, Anis Amri, bewoog zich ook in het milieu van Jama’atu.

Het totale schadebedrag van alle tot dusver vervolgde zaken bedraagt ongeveer een miljoen euro. 250.000 euro werd teruggevonden tijdens de huiszoekingen. Deze cijfers zijn des te pijnlijker omdat sommige Duitse KMO’s al maanden wachten op hun “overbruggingssteun” van de overheid. In het geval van islamisten en terreurdreigingen is de federale regering blijkbaar niet zo gierig met betalingen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Aartsbisschop onthult: “Er is een plan om Europa te islamiseren met immigranten”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties