De “The Great Replacement” is daadwerkelijk aan de gang, ongeacht wat de mainstream linkse pers de mensen wil doen geloven, zei de invloedrijke Franse filosoof Michel Onfray in een op Youtube gestreamde talkshow van de nieuwssite Front Populaire.

“Als iemand ter linkerzijde zegt ‘The Great Replacement, dat zijn wij’, dan is de reactie ‘heel goed’, maar als iemand ter rechterzijde zoals Renaud Camus zegt dat er een ‘Grote Vervanging’ is, dan roepen ze onmiddellijk ‘fascisme’,” zei Onfray.

Omvolking is een term die is bedacht door de Franse auteur Renaud Camus in zijn boek “Le Grand Remplacement” uit 2010, waarin hij de theorie poneert dat autochtone Fransen demografisch worden vervangen door niet-Europese volkeren op een moment dat Frankrijk het onderwerp was van herhaalde terroristische aanslagen door islamisten. Dat boek maakt deel uit van een grotere golf van Europees “cultuurpessimisme”, waarvan andere voorstanders Thilo Sarrazin in Duitsland zijn, die “Deutschland schafft sich ab” schreef, samen met Éric Zemmour (“Le Suicide Français”) en Michel Houllebecq (“Submission”).

“Dit is een terugkerend thema in de media: links zegt dat immigratie een kans is, dat het gezond is, dat het vitaliteit en vers bloed brengt, terwijl rechts zegt dat alle immigratie slecht is en dat we op onszelf moeten blijven”, aldus Onfray, die stelt dat wat men er ook van vindt, de demografische gegevens in feite bevestigen dat de Grote Vervangingstheorie geen “samenzweringstheorie” is.

“Is er inderdaad een Grote Vervanging? Demografen zeggen van wel. Het is heel eenvoudig. Er zijn mannen en vrouwen, zij planten zich voort, je hebt een bepaald geboortecijfer, je doet de berekeningen, maakt prognoses, en het zal een grafiek laten zien,” zei hij, erop wijzend dat degenen die het idee verwerpen zeggen dat dit alleen in een verre toekomst zal gebeuren, maar niet kunnen ontkennen dat de demografie aan het veranderen is, waarbij etnische Europeanen in landen in het hele Westen naar een minderheidspositie opschuiven.

Op extreem-linkse websites waar de meeste burgers hun informatie vandaan halen, zoals Wikipedia, staat de Grote Vervanging vermeld als een extreem-rechtse samenzweringstheorie. Onfray zei echter ook dat een verbod in veel Westerse landen om de etniciteit van de bevolking te vermelden, zoals in Frankrijk, bedoeld is om deze waarheid te verbergen.

“Men heeft niet het recht om etnische of religieuze statistieken te produceren… Deze verboden worden gemaakt om demografen te verhinderen te voorspellen wat er komen gaat,” zei Onfray.

Hoewel Frankrijk geen statistieken bijhoudt op basis van etniciteit, hebben demografen naar andere gegevens gezocht om de snelle demografische vervanging van etnische Fransen te bevestigen, onder meer door de namen te onderzoeken van kinderen die geboren worden.

In de Verenigde Staten, waar etniciteit wordt bijgehouden, heeft massale immigratie in combinatie met dalende geboortecijfers en toenemende sterfte onder de blanke bevolking geleid tot een snelle verschuiving in het demografische beeld in het land. Blanken, die in 1960 bijna 90 procent van de bevolking uitmaakten, maken nu minder dan 60 procent van de bevolking uit. Er zijn nu voorspellingen dat blanken reeds dit decennium een minderheid zullen worden als de immigratietrends niet omkeren, aldus het Brookings Institute.

In andere landen, zoals Noorwegen, zullen blanken naar verwachting langere tijd de meerderheid blijven vormen, maar nog deze eeuw een minderheid worden.

De 62-jarige Onfray is auteur van meer dan 100 boeken en gaf in 2002 zijn functie als leraar filosofie op een middelbare school op en richtte de collegegeldvrije Volksuniversiteit in Caen op, waar hij samen met enkele anderen filosofie en andere vakken doceert. De universiteit aanvaardt geen overheidsbijdragen en wordt alleen gefinancierd met de opbrengst van Onfray’s boeken.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


De Duitsers zijn bijna uitgeroeid: 25% van de inwoners is niet-Duits en 50% van de jeugd

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties