Er werd druk gespeculeerd, maar nu is het een trieste zekerheid: de corona-kritische president van Tanzania, John Magufuli, is onder mysterieuze omstandigheden overleden op slechts 61-jarige leeftijd – naar verluidt aan een hartaanval.

Nu neemt de vice-president van het Oost-Afrikaanse land het over. Samia Suluhu Hassan is niet alleen een overtuigd moslima, maar ook lid van het omstreden Wereld Economisch Forum (Klaus Schwab en Great Reset). Zij zal dus waarschijnlijk de keuze van de elite zijn voor Magufuli’s gewenste opvolger.

Hoop op “meer democratie”

Hoe dan ook, de internationale media konden zich niet weerhouden van leedvermaak over de ondergang van Magufuli. Zijn verzet tegen de Coronamaatregelen, zijn kritiek op vaccinaties en lockdowns, en zijn harde optreden tegen corruptie (bijgenaamd “Bulldozer”) waren stuk voor stuk negatieve berichtgeving door de westerse media waard.

Dit staat in schril contrast met de vice en nu president Suluhu Hassan. De in Zanzibari geboren politica zou een “modelvrouw” zijn en hoop wekken voor meer “democratie” en “mensenrechten” in Tanzania – en waarschijnlijk ook voor de onderwerping van Tanzaniaanse burgers aan de dictatuur van Corona.

Magufuli laat een bloeiend land achter

Toch was het aan wijlen president Magufuli en zijn beleid te danken dat Tanzania een welvarend middenklasse-land in Afrika werd. Hij heeft miljardenleningen van China afgewezen, evenals steekpenningen van de EU. Hij bracht geen staatsbezoeken buiten Afrika en beperkte de omvang van zijn politieke kabinet, dat hij ook verbood naar het buitenland te reizen en de belastingvoordelen verminderde.

Met dit anti-corruptiebeleid en zijn publieke stellingname tegen de wereldwijde Corona-hysterie, maakte hij uiteindelijk machtige vijanden in binnen- en buitenland.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Het World Economic Forum schetst hoe het de Coronacrisis wil gebruiken voor de ‘Great Reset’

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties