De moderne parlementaire democratie is de meest corrupte bestuursvorm die men zich kan voorstellen, omdat het onmogelijk is iemand ooit ergens voor verantwoordelijk te houden. Dat is het kernprobleem.

Staat u mij toe dit te demonstreren:

Het hoofd van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft aangekondigd dat het na de pandemie niet langer mogelijk is terug te keren naar een economische activiteit die gebaseerd is op fossiele brandstoffen (heerschappij per decreet dus). De verklaring werd afgelegd bij de opening van de online Energietransitie-dialoog in Berlijn.

“Klimaatverandering is de grote crisis na het coronavirus. Na de pandemie is er geen mogelijkheid om terug te keren naar economische activiteit gebaseerd op fossiele brandstoffen en ten koste van het klimaat en het milieu, “zei Von der Leyen.

De EC-chef zei dat de doelstellingen van de EU zijn om de uitstoot van kooldioxide tegen 2030 met 55% te verminderen en tegen 2050 klimaatneutraliteit te bereiken.

“Onze doelstellingen zijn ambitieus maar haalbaar”, zei Ursula von der Leyen, die sprak van “systemische modernisering” totdat duurzaamheid is bereikt.

De initiatieven van de Europese Commissie omvatten de actualisering van alle communautaire wetgeving om deze in overeenstemming te brengen met de doelstelling om de uitstoot van kooldioxide te verminderen, alsmede de uitbreiding en versterking van de koolstofmarkt. “CO2 moet een prijs hebben, want het is niet het milieu dat de prijs moet betalen.”

De Europese Unie denkt steeds groener. Auto’s op benzine, diesel of LPG zouden vanaf 2025 verboden kunnen worden. Ze zullen worden vervangen door andere brandstoffen, zoals vloeibare waterstof, waarvan de elektriciteit wordt geleverd door hernieuwbare bronnen.

Dan Sperșing, directeur van het Institute for Transportation Studies aan de Universiteit van Californië:

“Het vervoerssysteem dat we nu gebruiken, is waarschijnlijk het meest inefficiënte en verkwistende dat je je kunt voorstellen. We gebruiken zo veel energie, we gebruiken zo veel land voor wegen, parkeerplaatsen en we produceren zo veel broeikasgassen.”

Frans Timmermans, die bij de Europese Commissie verantwoordelijk is voor het klimaatbeleid, wil geen oorlog voeren met de producenten. Het voorstel komt in het kader van de bewustmaking van de milieuproblematiek wereldwijd.

Frans Timmermans: “Je weet dat de auto-industrie eerst zegt dat het onmogelijk is en dan uiteindelijk toch aan de eisen voldoet. Ik neem dit niet als voorbeeld in mijn onderhandelingen, want we moeten luisteren naar hun argumenten.”

Denemarken, gesteund door 10 andere EU-landen, heeft opgeroepen tot een verbod op diesel- en benzinevoertuigen op Europees niveau tegen 2040 om de klimaatverandering tegen te gaan, meldt Euronews.

Denemarken heeft het voorstel gedaan tijdens een vergadering van de milieuministers van de EU in mijn Luxemburg, omdat we naar hun argumenten moeten luisteren.

De EU wil de koolstofuitstoot tegen 2030 met 40% verminderen, terwijl de Europese Commissie die tegen 2050 tot nul wil reduceren om de opwarming van de aarde te helpen stoppen.

We moeten toegeven dat we onder tijdsdruk staan,” zei de Deense minister van Klimaat en Energie Dan Jorgensen na de vergadering.

Hij zei dat een verbod op diesel- en benzineauto’s ertoe zou leiden dat de commissie voorstelt om voertuigen op fossiele brandstoffen in de komende twee decennia geleidelijk uit uit te bannen in de EU.

In oktober 2018 kondigde de Deense regering aan dat het de verkoop van alle auto’s op fossiele brandstof tot 2030 zou verbieden, maar zag later van het idee af, omdat dit in strijd zou zijn geweest met de EU-regels.

Jorgensen zei dat als de EU instemt met een verbod voor de hele EU, het goed zou zijn als elk land zo’n maatregel zou kunnen invoeren. “Plan A zou zijn om een Europees verbod aan te nemen,” zei hij.

Ahh, de toekomst…

Alle doelstellingen van het Wereld Economisch Forum zijn gerealiseerd.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Geheimzinnige internationale bankgroep kan ‘Groene’ agenda van de Great Reset opleggen aan wereld

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties