Een federale jury in Cleveland, Ohio, beschuldigde Maejor Page, wiens echte naam Tyree Conyers-Page is, van drie aanklachten wegens het witwassen van geld en één aanklacht wegens fraude met telefonie, volgens een persbericht van het Department of Justice (DOJ).

Volgens de aanklacht van de overheid zou Page een 501(c)(3) Facebook-account hebben aangemaakt met de naam “Black Lives Matter of Greater Atlanta”, meldt The Daily Caller. Hij zou het account hebben gebruikt om particulieren te bedriegen voor meer dan 450.000 dollar nadat de belastingvrije status was ingetrokken door de IRS, aldus een persbericht.

“Page wordt ervan beschuldigd ongekende spanningen en onzekerheid als gevolg van wijdverspreide burgerlijke onrust en een wereldwijde pandemie te hebben gebruikt om zijn eigen bankrekening te vullen,” zei FBI Special Agent Eric B. Smith, volgens het persbericht.

In de aanklacht staat dat Mr. Page van ongeveer mei 2020 tot ongeveer september 2020 een slinkse constructie heeft opgezet waarbij misbruik werd gemaakt van kwetsbare personen om supporters te bedriegen door valselijk voor te stellen dat alle donaties aan zijn 501(c)(3) liefdadigheidsinstelling zouden worden gebruikt ter ondersteuning van de strijd tegen raciale onrechtvaardigheden.

Page startte de Facebookpagina in februari 2016, en rond maart van 2016 registreerde Mr.Page “BLACK LIVES MATTER OF GREATER ATLANTA INC” bij de Corporation Division van de staat Georgia als een 501(c)(3) non-profit liefdadigheidsinstelling, aldus het persbericht.

Facebook zou het account hebben erkend als een geldige non-profitorganisatie en supporters hebben toegestaan om rechtstreeks donaties te doen aan het Facebook-account.

In mei van 2019 werd de belastingvrije status van “BLACK LIVES MATTER OF GREATER ATLANTA INC’s” bij de IRS ingetrokken. Page heeft drie opeenvolgende jaren nagelaten het juiste formulier van het goede doel aan de IRS te verstrekken. In augustus van 2019 heeft de IRS “BLACK LIVES MATTER OF GREATER ATLANTA INC.” ontbonden.

Page verzuimde contact op te nemen met Facebook om het account niet langer als non-profit liefdadigheidsinstelling te tonen, aldus het persbericht. Als gevolg daarvan bleef het Facebook-account tot september 2020 worden tentoongesteld als een non-profit liefdadigheidsinstelling met een donatieportaal.

De FBI kondigde in september 2020 aan dat Page was aangeklaagd voor fraude en het witwassen van geld door verduistering van 200.000 dollar aan donaties.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Iers nationaal rugbyteam weigert te knielen voor de anti-blanke racisten van BLM

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties