Charlotte Reedtz screenshot Youtube

Een Noorse hoogleraar psychologie beschuldigt haar landgenoten van buitensporige gehoorzaamheid wanneer ze coronaire beperkingen accepteren, die naast psychische problemen ook sociale conflicten veroorzaken.

Charlotte Reedtz, hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Tromsøverwerpt de maatregelen die in Noorwegen tegen de coronapandemie zijn genomen – omdat ze niet in verhouding staan ​​tot het gezondheidsrisico, en waarschuwt voor de negatieve effecten ervan op het psychologische welzijn van het land.

De belangrijkste interesse van de hoogleraar psychologie is de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren, en ze maakt zich zorgen over de achteruitgang van de samenleving, die volgens haar tot een neerwaartse spiraal leidt.

“Een nationale wedstrijd in gehoorzaamheid”

​ Ze vervolgt:

We strijden om de strengste regels voor de hele bevolking in het hele land, zo lang mogelijk …

Met betrekking tot de coronapandemie wordt Noorwegen tot dusver beschouwd als een van de minst getroffen Noordse landen. Desalniettemin is er een aantal beperkende maatregelen genomen en zijn er minder uitgebreide sluitingen genomen.

Reedtz benadrukt dat het feit dat Noorwegen tot de landen behoort met het laagste aantal ernstig zieken en doden “onder de corona” de problemen als wijdverbreide werkloosheid in verschillende leeftijdsgroepen en afnemende geestelijke gezondheid bij veel kinderen en jongeren niet vermindert.

​ “In veel opzichten zijn we na al deze maatregelen zelfs slechter af ”, schrijft Reedtz.

Ze verwijst hier naar onderzoeken die aantonen dat zowel gedragsproblemen als concentratieproblemen, gevoelens van eenzaamheid, depressie en angst sterk zijn toegenomen – vooral bij jongere leeftijdsgroepen, maar ook bij ouderen.

Op de vraag of ze vindt dat jonge mensen niet zo gehoorzaam moeten zijn en “een beetje rebelser” moeten worden, antwoordt Reedtz dat ze “gelooft dat iedereen, niet alleen jonge mensen, te gehoorzaam is“.

En ze benadrukt dat coronaire beperkingen bekritiseerd moeten worden, zelfs in een land dat nog niet de meest ernstige repressie uitoefent.

Ze herinnert er ook aan dat de stad Oslo onlangs de strengste beperkingen in het hoofdstedelijk gebied heeft ingevoerd tijdens de hele pandemie. De maatregelen omvatten een verbod op meer dan twee bezoekers van particuliere woningen en een sluiting van scholen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


CNN bevestigt: Vrijheden zullen maar tijdelijk zijn, ook voor mensen die tegen corona zijn ingeënt

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties