Het belangrijkste resultaat van Trump is dat hij geen nieuwe oorlogen is gestart in het Midden-Oosten en een poging tot de-escalatie ondernam. Hij is al die tijd tegengewerkt door de ‘Deep-State’ en nu de marionet Joe Biden geïnstalleerd is duidt alles er op dat er een grotere oorlog dan ooit gevoerd gaat worden.

Op de eerste dag van zijn gestolen presidentschap stuurde Biden een groot Amerikaans militair konvooi Noordoost-Syrië binnen. Vervolgens zette hij een nieuwe Amerikaanse basis op in Noordoost Syrië, bombardeerde een grensovergang tussen Irak en Syrië, waarna hij zei dat hij er klaar voor was om Irak te bombarderen en stuurde B-52 bommenwerpers over de Perzische Golf om Iran te intimideren.

Iran is het laatste land in het rijtje van 7 landen dat in 5 jaar vernietigd zou worden volgens generaal Wesley Clarke. Het was een profetisch verhaal dat hij toentertijd vertelde, want behalve Iran liggen alle andere genoemde landen inderdaad in puin. In zekere zin waren het allen vrienden van Iran en moesten ze dus eerst opgeruimd worden voor het einddoel Iran aangepakt kon worden. Een oorlog tussen de door het Westen gesteunde soeni-Islam en de shia-Islam zal een afgrijselijke hoop meer wereldwijde ellende veroorzaken dan de zinloze NAVO-oorlogen tot nu toe tegen islamitische landen. De vluchtelingentsunami die de NAVO in 2015 veroorzaakt heeft, zal in het niet vallen bij wat ons te wachten staat. Die oorlogen zijn niet in ons belang.

Zero Hedge:

Alle tekenen wijzen momenteel op een ernstige escalatie in het Midden-Oosten tussen Israël, Iran en de Verenigde Staten – vooral na de recente bewering van Israël over een door Iran gesponsorde aanval op een vrachtschip van Israëlische makelij in de Golf van Oman twee weken geleden.

Een nieuw explosief bericht in The Wall Street Journal van donderdag onthult dat de Israëlische inlichtingendiensten de afgelopen twee jaar hun eigen sabotagecampagne tegen de Iraniërs hebben gevoerd, om te dwarsbomen wat volgens Tel Aviv illegale olietransporten zijn die resulteren in fondsen voor terreurgroepen.

“Israël heeft ten minste een dozijn schepen aangevallen op weg naar Syrië en meestal met Iraanse olie aan boord, uit bezorgdheid dat de winsten uit petroleum het extremisme in het Midden-Oosten financieren, zeggen Amerikaanse en regionale functionarissen, in een nieuw front in het conflict tussen Israël en Iran,” schrijft de Wall Street Journal.

Het lijkt ook deel uit te maken van de Israëlische en Amerikaanse campagne om de regering van Assad in wezen uit te hongeren en op de knieën te krijgen, te midden van bijna wekelijkse Israëlische luchtaanvallen in het door oorlog verscheurde land. Het nieuwe rapport suggereert duidelijk dat Amerikaanse inlichtingendiensten op de hoogte waren van de geheime sabotagecampagne van tankers, en misschien zelfs hebben geholpen bij een deel van de planning of operaties. Vergeet ook niet dat Pompeo tijdens de laatste maanden van de Trump-regering in wezen werd verteld dat hij “handschoenen uit” kon doen als het gaat om het groen licht geven aan Israëlische sabotage tegen Iran.

Ambtenaren zeggen dat de heimelijke spionagecampagne al aan de gang is sinds eind 2019, waarbij in het geheim watermijnen werden bevestigd aan schepen om “sanctie-ondermijnende activiteiten” te stoppen in plaatsen zoals de Rode Zee – wat een doorvoerroute is die de Islamitische Republiek gebruikt om haar bondgenoot Syrië te bevoorraden met broodnodige olie en brandstof.

Interessant is dat Iran in het recente verleden zelfs luidkeels heeft beweerd het slachtoffer te zijn van precies zulke Israëlische mijn- en bomaanvallen op volle zee, die vanaf 2019 zelfs in de Israëlische media werden gemeld.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Troepenopbouw rond Iran – Geruchten van oorlog

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stephan Reisig
Stephan Reisig
1 jaar geleden

Als elk land zijn eigen bevolking uitmoordt dmv de zgn ‘vaccinaties’ dan zal t.z.t. het olieverbruik sowieso enorm dalen . . .