De Wall Street Journal verbiedt zijn verslaggevers de termen “illegale immigrant” en “illegaal” te gebruiken wanneer zij het hebben over illegale vreemdelingen die in de VS wonen.

In een update van zijn stijlgids heeft de WSJ, die eigendom is van de News Corp. van miljardair Rupert Murdoch, verklaard dat het verslaggevers zal toestaan de term “illegale immigratie” te blijven gebruiken om het proces te beschrijven van de aankomst en het verblijf van illegale vreemdelingen in de VS, maar dat het verslaggevers niet langer zal toestaan individuen te beschrijven als “illegaal” of “illegale immigrant”.

Het is, zeiden ze, allemaal in een poging om te stoppen met “het labelen van mensen.”

Het is Newspeak bedoelt om de meningsvorming te veranderen, net als dat The New York Times vorig jaar besloot negers met hoofdletter te schrijven en Blanken niet, omdat die ‘geen enkele culturele bijdrage’ hadden geleverd. De media is anti-blank.

Breitbart: De WSJ stijlgids revisies zeggen nu:

Illegale immigratie beschrijft de handelingen van mensen die illegaal grenzen oversteken of in een land blijven nadat hun wettelijk recht op verblijf is verlopen. Gebruik illegaal om alleen te verwijzen naar een handeling, niet naar een persoon of personen: illegale immigratie, maar niet illegale immigrant(en). Wanneer u een brede categorie immigranten beschrijft, gebruik dan alternatieven zoals immigranten die het land illegaal zijn binnengekomen … mensen die onwettig of zonder wettelijk recht in de V.S. verblijven…. Indien nodig, is de uitdrukking zonder permanente legale status een accurate afkorting voor zowel degenen die illegaal in het land verblijven als degenen met een beschermde status die hen beschermt tegen deportatie.

Illegale immigratie is een zeer beladen onderwerp dat moet worden behandeld met precisie en gevoeligheid, zonder partij te kiezen of hun toevlucht te nemen tot pejoratieve etiketten of eufemismen die vermijden handelingen in strijd met de immigratiewetgeving te noemen wat ze zijn – illegaal. Het is aanvaardbaar om te schrijven over illegale immigratie als een proces of een kwestie: Toenmalig president Donald Trump maakte van illegale immigratie een kernpunt van zijn presidentschap. Maar de stenografische uitdrukkingen die in de VS vaak worden gebruikt – illegale immigranten, immigranten zonder papieren, immigranten zonder toestemming, illegale vreemdelingen – zijn gepolitiseerd of onnauwkeurig geworden. Gebruik zulke labels niet, behalve als je mensen of officiële documenten citeert.

Voor de berichtgeving op Dissident heeft het geen gevolgen. Wij noemen ze steevast indringers, asielparasieten, asielprofiteurs, kolonisten, invasiërs, asielpyromanen, invasiejihadisten, zieligheidsimperialisten, aanvallers, etc.

The Wall Street Journal is slechts de zoveelste publicatie van de gevestigde media die het gebruik verbiedt van accurate termen die illegale vreemdelingen beschrijven die in de VS wonen. In 2013, zoals Breitbart destijds meldde, verbood de Associated Press (AP) haar verslaggevers om de term “illegale immigrant” en “illegaal” te gebruiken om illegale vreemdelingen te beschrijven.

Meest recentelijk heeft de regering van president Joe Biden het gebruik van de termen “illegale vreemdeling” en “assimilatie” verboden en heeft in plaats daarvan alle vreemdelingen in de VS als “niet-staatsburgers” en “ongedocumenteerde niet-staatsburgers” aangeduid.

Democraten in het Huis hebben in januari wetgeving ingediend om het gebruik van de term “illegaal vreemdeling” en “vreemdeling” in federale wetten en documenten te verbieden.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Biden verklaart de oorlog aan Blanken

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties