Op het Griekse eiland Lesbos woont de herder Fotis Giounis in de buurt van het migrantenkamp Kara Tepe. De schapen van Giounis worden herhaaldelijk gestolen en geslacht en het lijkt niemand iets te kunnen schelen. Nu weet hij niet wat meer hij moet doen om zijn dieren in leven te houden.

In Kara Tepe wonen ongeveer 7.000 migranten die regelmatig het land van Giouni binnenkomen en dieren slachten en vervolgens het vlees meenemen. In een veelgedeelde video vertelt hij over zijn levenswerk:

Ik heb dit allemaal gecreëerd door te fietsen en melk te verkopen. Ik heb vijf maanden in tenten gewoond … En ze hebben alles in twee uur vernietigd.

Hij zegt dat de migranten de boerderij binnenkwamen terwijl hij twee uur weg was en vijf schapen slachtten. Dit kort na een aanval die de week ervoor plaatsvond. De herder vraagt ​​zich af hoe migranten met 100 kilo vlees bij zich niet kunnen worden tegengehouden door de autoriteiten. Hij is ook ontzet dat gewapende mensen vrij rondlopen in de bergen en op hun boerderijen.

“Ik wil gewoon vrede hebben”

Hij voelt zich wanhopig na de gebeurtenissen, aangezien het gewoon doorgaat en het enkele jaren kan duren om de dieren groot te brengen, iets waar zijn familie sterk van afhankelijk is voor hun voortbestaan. In dit verband moet worden opgemerkt dat de migranten die vast komen te zitten op Lesbos vaak afkomstig zijn uit veel meer welvarende sociale klassen in hun land dan de herder.

Ik wil geen compensatie. Ik wil gewoon vrede hebben – naar huis kunnen en me geen zorgen maken, zegt hij gelaten.

Tegenwoordig brengt hij de dagen van zijn kinderen door met het bewaken van de dieren. In twee verschillende spraakmakende artikelen in de Griekse media vertelt Fotis Giounis over zijn leven dat verwoest is.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Asielcriminelen plunderen Samos na aardbeving

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties