De Australische premier Scott Morrison op bezoek in het Lab van AstraZeneca

De Australische federale regering wil covid-19-vaccinatie verplicht maken voor alle overheidsmedewerkers – huurt een adviesbureau in met de taak om uit te zoeken hoe het kan worden geïmplementeerd.

Het online magazine Real New Australia ( RNA ) beschrijft het recente werk van de Australische federale overheid bij het opstellen van een plan voor de implementatie van “de verschillende stadia van het nieuwe tijdperk van het coronavaccin“.

Een dergelijke stap die onlangs door Real News is besproken, zijn de ambities van de regering-Morrison om de technologie achter een elektronische functie te ontwikkelen, waarbij het publiek hun vaccinaties verifieert middels een QR-code.

Onlangs schreef de krant echter dat er een nieuw plan is geïmplementeerd. Het plan is om vaccinaties verplicht te maken voor alle overheidsmedewerkers, met name het covid-19-vaccin.

De krant beweert informatie te hebben ontvangen over hoe een niet nader genoemd adviesbureau door de federale overheid is benaderd voor een speciaal doel.

Dit zou zijn om de adviseurs ertoe te brengen een manier te ontwikkelen om het vaccin tegen covid-19 verplicht te maken voor alle overheidsmedewerkers. Het enthousiasme van de mensen voor het project lijkt echter af te nemen.

Real News opmerkingen:

Het lijkt erop dat de regering-Morrison op een struikelblok is gestuit in haar plan om de wereldwijde Grote Reset te volgen . De kleine crux is dat mensen NEE zeggen tegen het vaccin. Men accepteert gewoon niet “het nieuwe normaal”.

Geworteld volksscepticisme

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 20% tot meer dan 59% van het Australische publiek zegt niet van plan te zijn zich tegen covid-19 te laten vaccineren.
Het gewortelde populaire scepticisme in Australië tegen het covid-19-vaccin wordt beschreven als een ernstig probleem voor de regering-Morrison.

Hun door belastingen gefinancierde covid-19-vaccinpropagandacampagne van $ 24 miljoen wordt vanuit verschillende hoeken beschuldigd van inefficiëntie. De regering heeft ook beschuldigingen ontvangen dat ze “het geld van de belastingbetaler” heeft verspild aan naar schatting 150 miljoen dure vaccindoses.

De populaire vraag naar het vaccin lijkt er simpelweg niet te zijn – ongeacht hoe sommige reguliere media de situatie omschrijven. Hoe denkt de federale regering dan dat hun vaccinatiedwang initiatief zal slagen?

Volgens Real News is het doel van de regering-Morrison om achter haar eigen werknemers aan te gaan het bereiken van een verspreidend effect. Dwang is alleen nodig in de beginfase. In de eerste stap worden alle overheidspersoneel gedwongen zich te laten vaccineren tegen covid-19 met een arbeidsvoorwaarde.

Deze werknemers zullen dan “rolmodellen worden voor families en vrienden die zullen geloven dat het vaccin veilig en effectief is“.

Het standpunt van de vakbond over de kwestie

In de Australische media is de vraag gerezen of de vakbonden bereid zijn in te grijpen met een (poging tot) vetorecht tegen het overheidsinitiatief om alle overheidsmedewerkers een vaccin op te leggen.

Op verschillende plaatsen is gesteld dat de Community and Public Sector Union ( CPSU ), die werknemers in de federale en territoriale staat vertegenwoordigt, op haar website de vaccinatiecampagne van de federale overheid prijst en werknemers aanmoedigt om het vaccin te nemen – hoewel ze erop wijst dat het nog steeds vrijwillig is.

Ze hebben ook een pdf-verklaring opgesteld waarin ze de campagne hun volledige steun geven:

De CPSU ondersteunt de distributie van vaccins tegen covid-19 en is van mening dat het in het belang van de werkplek en het land is dat iedereen wordt gevaccineerd om de verspreiding van het virus te stoppen en mensen tegen de gevolgen ervan te beschermen.

Vergelijkbare initiatieven in andere landen

Het idee om een ​​vaccinatieverplichting in te voeren in een groep die op de een of andere manier afhankelijk is – en dan te wachten op de effecten van zich verspreidende effecten, is niet uniek voor Australië.

In de Filippijnen introduceerde het leger op 25 februari verplichte vaccinatie tegen covid-19, hoewel de meerderheid van de soldaten jong is en niet tot een risicogroep behoort.

“Gevaccineerd worden of niet is geen optie voor de strijdkrachten van de Filippijnen, het is een verplichting”, zei generaal-majoor Edgard Arevalo tegen Channel News Asia. Hij maakte verder duidelijk dat de weigering tot straf zou kunnen leiden.

Het lijkt er dus opnieuw op dat premier Scott Morrison niet loog toen hij zei dat het “COVID-19-vaccin zo verplicht mogelijk zal worden gesteld”.

Lees hier alles over Corona.

Lees hier alles over vaccins.

Lees hier alles over Vaccinatieplicht.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


U wordt verplicht gevaccineerd – Rutte is akkoord met vaccinatiepaspoort

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties