Opnieuw veroorzaakt een volkomen willekeurige Coronamaatregel grote opschudding in Oostenrijk. En opnieuw wordt duidelijk dat migranten en criminelen blijkbaar veel ruimhartiger en milder worden behandeld dan de autochtone bevolking wat het optreden van justitie en de uitvoerende macht betreft.

Truc overgenomen uit Duitsland

De nieuwste truc van NGO’s, gladde advocaten en asielparasieten om aan deportatie te ontkomen, is nu overgewaaid naar Oostenrijk als gevolg van het grote “succes” ervan in Duitsland, meldt UME. Gedetineerden die op uitzetting wachten, mogen niet langer worden uitgezet als zij de daarvoor vereiste Coronatest weigeren. Wat ze wel al mogen doen: Onderduiken nadat ze niet langer in hechtenis hoeven te blijven na het weigeren van de test. Of zij besmet zijn met Corona of niet is van weinig belang voor binnenlandse politici, die laat de politie liever spelende kinderen achtervolgen en bejaarden op parkbankjes lastigvallen.

Geweigerde test als ticket naar illegaal verblijf

Uit een interne brief van het door de partij van Sebastian Kurz, de ÖVP, geleide Ministerie van Binnenlandse Zaken, die door de FPÖ openbaar is gemaakt, blijkt nu dat gedetineerden en andere illegale immigranten die gedeporteerd moeten worden, deze deportatie volkomen legaal kunnen ontlopen. Namelijk door een PCR test (“Corona test”) te weigeren.

Indien het derde land waarheen de illegale immigranten moeten worden uitgewezen een dergelijke negatieve PCR-test eist, kan de uitzetting niet worden uitgevoerd. Nu zullen waarschijnlijk meer en meer gedetineerden deze juridische truc gebruiken om in Oostenrijk te kunnen blijven.

Mensenrecht alleen voor illegalen, niet voor Oostenrijkers

Het ministerie van Binnenlandse Zaken beroept zich op artikel 8 van het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens (EVRM) en de “lichamelijke integriteit”, op grond waarvan een verplichte test niet is toegestaan. Ook in de Wet COVID 19-maatregelen ontbreekt een overeenkomstige machtiging voor dergelijke gevallen. Men had dus geen rechtsmiddelen en kon geen uitzettingsvluchten uitvoeren.

Oostenrijkers worden echter openlijk onderworpen aan verplichte tests, bijvoorbeeld wanneer zij naar de kapper willen gaan of gebruik willen maken van andere lichaamsgerelateerde of medische diensten. Een enorm schandaal, volgens FPÖ secretaris-generaal Michael Schnedlitz, die de zaak aan het licht bracht:

“Oostenrijkers verliezen deels hun baan en krijgen represailles als ze zich niet laten testen. Illegale gevangenen worden beloond met vrijheid. Dit is een ongelofelijke vernedering van de eigen bevolking.”


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Berlijnse Senaat bevestigt coronafraude van de staat: PCR-tests kunnen infectie niet aantonen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties