Wat zegt het over een staat als hun “inwoners” zich meer en meer bewapenen? Hebben de burgers het vertrouwen in de regering verloren? Waar zijn ze bang voor – en wie is de vermeende agressor?

Het aantal vergunningen voor kleine vuurwapens in Duitsland is vorig jaar opnieuw gestegen met bijna 40.000, een stijging van zes procent. Daarmee heeft het voor het eerst de grens van 700.000 overschreden, zo blijkt uit een enquête van de “Rheinische Post” (zaterdageditie) onder de 16 ministeries van Binnenlandse Zaken van de deelstaten. Het aantal vergunningen voor het dragen van alarm-, prikkel- en signaalwapens is het hoogst in Sleeswijk-Holstein, met 10,6 per duizend inwoners, op de voet gevolgd door 10,6 in Saarland en 9,7 in Noordrijn-Westfalen.

Het totaal aantal vergunningen voor kleine vuurwapens in alle deelstaten klom van 664.706 eind 2019 naar 704.25.De politievakbond (GdP) ziet de ontwikkeling uiteraard zeer kritisch. “Het grootste gevaar is hier dat alarmwapens qua constructie meestal identiek zijn aan echte vuurwapens aan de buitenkant, er is blijkbaar geen verschil”, waarschuwde GdP plaatsvervangend voorzitter Dietmar Schilff. Politieagenten moeten altijd aannemen dat het een echt vuurwapen is. Bovendien kunnen deze wapens ook ernstige verwondingen veroorzaken als zij van dichtbij op een persoon worden gericht.

Het akkoord van de conferentie van ministers van Binnenlandse Zaken om de Reichsburgers te ontwapenen heeft in de afgelopen jaren al geleid tot meer dan 520 in beslag genomen wapenvergunningen. Sommige deelstaten, zoals Saarland en Bremen, hebben gemeld dat zij geen gewapende Reichsburgers meer hebben, terwijl enkele andere deelstaten thans nog vergunningen onderzoeken of bezig zijn deze in te trekken. Verscheidene staten beschikken nog niet over de evaluaties van het afgelopen jaar, zodat het totale aantal waarschijnlijk nog zal stijgen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


De Tsjechische regering vertelt haar burgers hoe ze terroristen kunnen bestrijden: Schiet ze zelf neer

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties