Dr. Jay Bhattacharya

Dr. Jay Bhattacharya van Stanford vertelde Newsweek dat COVID-19 lockdowns “de grootste fout op het gebied van volksgezondheid van de laatste 100 jaar” zijn.

De medische professor waarschuwde dat lockdowns onevenredig veel invloed hebben op de armen en de inkomensongelijkheid verergeren.

Hij legde ook uit dat de gebieden die de meest draconische lockdowns oplegden, niet het meeste succes hadden bij de bestrijding van het virus.

“Ik blijf bij mijn opmerking dat de lockdowns de grootste vergissing op het gebied van de volksgezondheid van de laatste 100 jaar zijn. We zullen de catastrofale gezondheids- en psychologische schade, opgelegd aan bijna elke arme persoon op aarde, nog een generatie lang moeten tellen,” zei Bhattacharya.

“Tegelijkertijd hebben ze niet gediend om de epidemie onder controle te krijgen op de plaatsen waar ze het krachtigst zijn opgelegd. In de VS hebben ze – in het beste geval – de “niet-essentiële” klasse beschermd tegen COVID, terwijl ze de essentiële arbeidersklasse blootstelden aan de ziekte. De lockdowns zijn trickle down epidemiologie,” voegde hij eraan toe.

De professor suggereerde dat het beleid ontworpen had moeten worden om de kwetsbaren te beschermen en niet gebruikt had moeten worden om hele bevolkingsgroepen de facto onder huisarrest te plaatsen.

“Ouderen hebben een veel hoger risico om aan COVID te sterven dan jongeren… en dat is heel belangrijk, want we weten wie het kwetsbaarst is, namelijk ouderen. Dus de eerste gedachte van de Great Barrington Declaration: laten we de kwetsbaren beschermen,” zei Bhattacharya.

“Het andere idee is dat de lockdowns zelf grote schade toebrengen aan mensen. Lockdowns zijn geen natuurlijke normale manier van leven.”

Bhattacharya is een van de mede-auteurs van de Great Barrington Declaration, die meer dan 13.000 handtekeningen heeft gekregen van medische en volksgezondheidswetenschappers.

In de verklaring staat dat “het lockdown-beleid verwoestende gevolgen heeft voor de volksgezondheid op korte en lange termijn”, waarbij wordt verwezen naar “verslechterende resultaten bij hart- en vaatziekten, minder kankerscreenings en een verslechterende geestelijke gezondheid – wat in de komende jaren zal leiden tot een grotere oversterfte”.

Uit een in januari gepubliceerde peer reviewed studie van Stanford-onderzoekers blijkt dat verplichte lockdowns niet meer voordelen opleveren om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan dan vrijwillige maatregelen zoals sociale afstand.

Na analyse van de gegevens vonden de onderzoekers “geen duidelijk, significant gunstig effect van [meer restrictieve maatregelen] op de groei van het aantal gevallen in enig land”.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Tegenovergesteld Lockdown-beleid van Californië en Florida heeft hetzelfde effect – Zoveelste bewijs dat Lockdowns geen invloed hebben

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties